Se încarcă conținutul ... Încărcare depinde de viteza conexiunii!

Despre lavanda si butasi de lavanda

Informatii despre cultivarea si exploatarea lavandei, produsele lavandei, beneficii si modul de inmultire prin butasi.

Afacerea noastra implica vanzarea de butasi de lavanda, cu planul viitor de a exploata cultura de lavanda si prin prelucrare de ulei esential de lavanda si apa de lavanda, realizarea de produse pe baza de levantica precum si alte servicii. Si pentru ca oricine isi doreste sa aiba o plantatie proprie sau pur si simplu sa isi infrumuseteze curtea cu cativa puieti de lavanda are nevoie de anumite date specifice, detaliem in acest articol informatii precum ingrijirea butasilor de lavanda si a plantelor mature, utliziari ale florii de lavanda si si alte informatii utile pentru infiintarea unei culturi de lavanda.

Este interesanta si etimologia termenului, provenind din latinescul ”lavare” – ”a spala”, planta fiind folosita si ca aromatizant.
Lavanda reprezinta un foarte bun antiseptic precum si o sursa de ulei foarte util in industria farmaceutica, in cosmetica si parfumerie. Uleiul esential de lavanda este, de altfel, abundent in proprietati extraordinare.

De la butasi de lavanda la ulei esential de lavanda

Lavanda este o planta aromatica cunoscuta si utilizata inca din antichitate. Cultura lavandei in Romania este relativ recenta. Lavandula este un subarbust cu o înălţime de până la 50 cm cu tulpini subtiri si lemnoase, frunze mici de un verde-cenusiu, flori liliachii-rosietice si cu radacina lignificata, groasa pana la 2-3 cm.

In primul an după plantare, lavanda dezvolta radacina principala mai mult in profunzime, ajungand, in funcţie de tipul de sol, până la 1,20 m, iar dupa 5 ani până la 2,80 m la plantele obtinute prin butasi inradacinati si pana la 2,20 m adancime la rasadul produs pe cale generativa, prin seminte. Profunzimea si bogatia sistemului radicular confera lavandei rezistenta la seceta. Tulpina ramificata puternic la baza formeaza o tufa aproape globuloasa, semisferica, inalta de 30-70 cm sau mai inalta. Tulpina batrana este bruna, cu scoarta exfoliata, iar tulpinile (ramificatiile) tinere sunt patrunghiulare, pubescente. Ramificatiile care poarta inflorescentele sunt lungi de 25-35 cm si prezinta frunze numai in partea inferioara.
Frunzele opuse sunt linear-lanceolate, acute, pe margini ciliate, cele inferioare cenusii, de 1-2 cm lungime si 1,5-2 mm latime, pe ambele fete paroase, cu peri ramificati, stelati, de cele superioare cenusii-verzi, de 2-3,5 cm lungime si 3-6 mm latime, mai putin paroase. Frunzele lavandei nu cad toamna la sfarsitul vegetatiei.

Florile de tipul bobiatelor, cu miros aromatic datorita glandelor oleifere, sunt grupate intr-o
inflorescenta speciforma. Florile prezinta un caliciu lung de 5-6 cm, cilindric, usor latit spre varf, cu 4 dinti scurti, obtuzi si cu un bobisor lat-oval, de cca 1 mm; caliciul este des paros si glandulos, albastru-cenusiu. Corola este de culoare violeta-albastruie uneori albastra deschis pana la alba. Infloreste in luna iulie.

Fructele sunt 4 mucule, situate la baza caliciului persistent, cu suprafata bruna sau cenusie, neteda si lucioasa. Greutatea a 1000 de seminte este de 0,873 g.
Lavanda este o specie montana, putin pretentioasa. Este o planta alogoma, entomofila si prin inmultire generativa produce numerosi indivizi cu variabilitate morfogenetica chimica si cu eficienta economica diferentiata.
Semintele lavandei sunt tari, acoperite cu o membrana slab permeabila, fapt pentru care
germineaza si rasar intr-o perioada indelungata. Dupa rasarire plantele de lavanda formeaza tufe, ca urmare a aparitiei de noi ramificatii, sporind totodata productia de inflorescente.
Lavanda este o planta permanent verde. Schimbarea frunzelor se realizeaza treptat, in timpul
perioadei de repaus o parte din frunzele batrane se usuca si cad.
Factorul principal care limiteaza raspandirea diferitelor specii de lavanda este temperatura. Plantele de lavanda pornesc in vegetatie la temperaturi medii zilnice ale aerului in jurul a 10 C. Samanta semanata in pragul iernii direct in camp sau in straturi reci rasare in masa primavara, la 12-15 C, daca are umiditatea necesara. Lavanda rezista foarte bine la temperaturi de -15 C, fara a fi acoperita cu un strat de zapada si la temperaturi de -31 C, atunci cand stratul de zapada are grosime de 40-50 cm.
Lavanda si lavandinul sunt specii iubitoare de lumina.
Lavanda este o specie de mare altitudine, ea putand fi gasita in zona de origine, in mod spontan, pana la 1700-1800 m inaltime. Atat procentul de ulei volatil cat si continutul in acetat linalil sunt influentate de altitudine. Cu cat lavanda creste pe locuri mai inalte, cu atat productia de ulei volatil este mai scazuta, dar de o calitate superioara, dat fiind continutul mai mare in acetat de linalil.
Lavanda poate creste pe soluri sarace si uscate, soluri caracteristice pentru plantele colinare sau muntoase. Rezultatele cele mai bune se obtin atunci cand lavanda se cultiva pe soluri adanci, bogate in calcar, permeabile si cu apa freatica la adancime de cel putin 2-2,5 m.
Solurile foarte nisipoase, solurile grele, lutoase, reci si umede nu sunt indicate pentru cultura lavandei.
Comparativ cu alte specii medicinale sau aromatice, lavanda nu extrage din sol cantitati mari de substante nutritive. Lavanda si lavandinul sunt subarbusti pereni. Acestia se cultiva pe acelasi loc 20-30 de ani, deci nu pot intra in rotatia culturilor.
Lavanda este un bun mijlocitor antierozional si de aceea ea poate ocupa terenuri in panta dar al caror unghi de inclinare sa nu depaseasca 15. De asemenea se vor alege terenuri absolut curate de buruieni perene.
Prin administrarea ingrasamintelor se creeaza posibilitatea imbunataririi fertilizarii solului, se
realizeaza conditii de viata si de activitate microorganismelor din sol, se asigura o buna crestere si dezvoltare a plantelor, implicit sporirea productiei.
Gunoiul de grajd, administrat la plantare, impreuna cu ingrasamintele minerale din cursul
vegetatiei actioneaza favorabil asupra plantelor de lavanda. In concluzie, ingrasamintele organice se aplica la infiintarea plantatiei, ingrasamintele pe baza de fosfor si potasiu (pe solurile sarace in aceste elemente) se administreaza atat la infiintarea cat si toamna, o data cu ultima prasila, iar cele pe baza de azot primavara timpuriu, in mustul zapezii.
Semanatul se poate efectua atat toamna tarziu, octombrie-noiembrie cat si primavara devreme,
februarie- martie, dar numai in straturi special pregatite, care trebuie sa aiba o latime de 1-1,2 m si o lungime 8-10 m si chiar mai mult, intre straturi lasandu-se poteci late de 40- 50 cm.
In Romania pentru lavanda este omologat erbicidul Gesagard 50, in doza de 8-10 kg/ha si se poate aplica toamna tarziu cand plantele sunt in repaus sau primavara timpuriu inainte de pornirea in vegetatie a plantelor.
In cazul lavandei materia prima se prelucreaza imediat dupa recoltare.
Inflorescentele plantei de lavanda se folosesc aproape in exclusivitate pentru obtinerea uleiului volatil.

Director executiv
Dr. Tiberiu LELESCU
Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Timiş

Utilizarea lavandei

Planta se foloseste in tratarea hiperexcitabilitate, migrene, insomnii.

Intern:
-dischinezie biliara, balonarea la bolnavii de bila, crizele biliare insotite de dureri de cap;
-depresia, anxietatea ;
-aritmie cardiaca, adjuvant in ischemia cardiaca aparuta pe fond de stres;
-viermi intestinali, infectii cu protozoarul Giardia lamblia;
-oboseala, iritabilitatea psihica, insomnia;
-dureri de cap, migrena, ameteala;
-reumatism.

Extern:
-adjuvant in pneumonie si bronsita cronica;
-contra paduchilor si a altor insecte parazite;
-pentru cresterea parului (prin tratamentul de chelie);
-intretinerea pielii uscate.

Utilizari casnice ale lavandei:
-condiment de lavanda;
-pentru a scapa de molii;
-furnicile, puricii si gandacii fug de mirosul de lavanda;
-pentru a scapa de mirosurile neplacute din casa.

Director executiv
Dr. Tiberiu LELESCU
Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Timiş

Profitabilitatea culturii de lavanda

De departe cea mai rentabila cultura , prin faptul ca productia de lavanda uscata se plateste intre10-20 euro/kg. Se poate obtine minim 1to/ha, ceea ce reprezinta un minim de venit de 15.000 euro, respectiv circa 65.000 lei. La nici o alta cultura nu se poate obtine acest nivel de venit pe ha.
In judetul Timis, inainte de 1990, se cultiva cultura de lavanda pe circa 240 ha (in localitatile
Seceani , Satchinez, Ciacova, etc), iar in prezent, desi ar avea asigurata piata de desfacere, se cultiva pe cateva sute de mp.

Director executiv
Dr. Tiberiu LELESCU
Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Timiş

Noi, Lavanda de Romania, ne-am insusit misiunea de a reda Romaniei ceea ce a avut candva si de a dezvolta o afacere prin care vrem sa crestem substantial suprafata cultivata cu lavanda intr-o zona cu istorie in cultura lavandei inainte de 1990.

334 Raspunsuri la Despre lavanda si butasi de lavanda

 1. Oliver - Reply

  29/12/2013 at 01:38

  “…ajungand, in funcţie de tipul de sol, până la 1,20 cm, iar dupa 5 ani până la 2,80 cm la plantele obtinute prin butasi inradacinati si pana la 2,20 m adancime la rasadul produs…”
  Am vazut in toate articolele (care defapt is copy-paste) ca radacina ajunge la o adancime de 1,2 cm? si la 2,8cm dupa 5 ani ? iar rasadul produs la o adancime de 2.2 m? probabil 12cm respectiv 28cm… nu? toata stima :)

 2. Oliver - Reply

  29/12/2013 at 01:51

  “Atat procentul de ulei volatil cat si continutul in acetat linalil nu sunt influentate de altitudine. Cu cat lavanda creste pe locuri mai inalte, cu atat productia de ulei volatil este mai scazuta, dar de o calitate mai superioara, dat fiind continutul mai mare in acetat de linalil.” … aici mi se pare ca se contrazice autorul textului…

 3. Oliver - Reply

  29/12/2013 at 02:02

  ma scuzati ptr comentariile de mai sus… dar trebuie sa aflu cat mai multe lucruri corecte inainte de a ma aventura in aceasta afacere.. Spor si bafta in continuare

  • Tudor Panait - Reply

   29/12/2013 at 19:28

   Ne bucuram ca va interesati de detalii tehnice inainte de a incepe aceasta afacere. Textul citat avea cateva greseli pe care le-am corectat acum si speram ca in acest fel va raspundem la intrebari.

 4. Raul - Reply

  20/01/2014 at 20:58

  SunT din Dobrogea , mai exact din judetul Tulcea ,solurile din zona ar fi prielnice pentru cultura de lavanda?

  • Tudor Panait - Reply

   21/01/2014 at 10:01

   Pe tot teritoriul Romaniei solurile variaza foarte mult chiar de la metru la metru si imi este greu sa va raspund la intrebare fara o analiza directa a terenului pe care dvs doriti sa incepeti cultura de lavanda. Ce pot sa va spun este ca lavanda se adapteaza usor majoritatii tipurilor de sol, atat fertile cat si mai putin fertile, important este ca solul respectiv sa nu acumuleze apa. Lavanda are nevoie de un bun drenaj al apei in sol, daca aceasta nu se intampla exista un risc mare ca butasii sau lavanda matura sa moara inecate.

  • Ionut - Reply

   12/02/2015 at 14:48

   Salut, te-ai apucat de afacerea cu levanda? Daca da imi poti spune daca a fost ok pentru judetul Tulcea?

 5. maria dobre - Reply

  22/01/2014 at 17:16

  as dori sa infiintez o plantatie de lavanda dar nu stiu daca am piata de desfacere cine imi cumpara lavanda stiti cumparatori siguri sa nu investesti degeaba si sa nu ai cui sa o vinzi astept raspunsul vreau sa vin la dvs sa vad plantatia si butasi in ce zona locuiti si cum ajung poate un nr de tel

  • Tudor Panait - Reply

   22/01/2014 at 17:39

   Buna ziua. Am vorbit la telefon in aceasta seara, daca mai aveti intrebari in cercetarile dvs va astept cu placere.

 6. valentin - Reply

  27/01/2014 at 21:05

  Buna ziua. Din cate am citit am vazut ca sunt mai multe specii de lavanda. Care specie este cea mai productiva si se acomodeaza cel mai usor in Romania?

  • Tudor Panait - Reply

   28/01/2014 at 17:35

   Buna ziua.
   Specii de lavanda sunt 39 in total dar la noi in tara se cultiva pentru productie optima de ulei Lavandula Angustifolia care are multe denumiri populare printre care lavanda adevarata, common English etc.. Datorita raspandirii mari a acestei specii, au aparut sute de soiuri de Lavandula Angustifolia cu diferente mai mici sau mai mari intre ele. Soiul pe care-l vindem noi este aclimatizat in zona noastra geografica si are un randament de productie de ulei optim.

 7. Nicoara Ioan - Reply

  12/02/2014 at 20:25

  Sunt interesat sa achizitionez butasi de lavanda
  si ma intereseaza modul de plantare adancime ,distanta intre randuri,distanta intre plante recoltarea si valorificarea.
  Cu stima si respect
  Nicoara Ioan

  • Tudor Panait - Reply

   13/02/2014 at 11:03

   Buna ziua.
   Distanta intre randuri depinde de modalitatea in care doriti dvs sa exploatati viitoarea cultura (manual, mecanizat, ce fel de utilaje) dar adancimea de plantare este de aprox 20cm. Vad ca sunteti la inceput de drum si aveti foarte multe intrebari asa ca va invit la o discutie telefonica pentru a lamuri specificul unei culturi si afaceri bazata pe lavanda. Puteti folosi oricare numar de telefon de la sectiunea contact.

 8. Ionut - Reply

  24/03/2014 at 21:36

  Buna ziua,

  Vreau sa infiintez o cultura de lavanda pe 2ha in aceasta toamna.
  Puteti sa imi comunicati o oferta de pret pentru circa 40.000 de butasi?
  As dori de asemenea cateva clarificari:
  - ce documente oferiti la livrare? (factura, certificat de origine, certificat fito-sanitar)
  - ce varsta au butasii pe care i-ati livra anul acesta – in toamna?
  - modalitate de livrare/transport

  Cu respect.

  • Tudor Panait - Reply

   07/04/2014 at 11:23

   Buna ziua domnul Bunea. Dvs. ati mai cumparat butasi de la noi si v-am raspuns punctual pe email la intrebarile dvs. legate de o comanda mai mare pentru toamna 2014.

 9. neagu vasile - Reply

  21/04/2014 at 09:56

  Iinitial doresc 100 butasi lavanda pentru a-i planta in curte.Acest lucru deoarece de abia acum am intrat pe situl dv. si am aflat de aceasta cultura,iar pamantul mi l-am insamantat deja.Dupa ce-mi voi strange recolta la vara-toamna va voi contacta pentru infiintarea unei plantatii.
  Cu multumiri

  • Tudor Panait - Reply

   25/04/2014 at 14:17

   Buna ziua, v-am raspuns legat de butasii de lavanda direct pe email.

 10. cosmin - Reply

  28/04/2014 at 21:27

  Buna seara. Daca va rog, se poate sa imi oferiti mai multe informatii despre cele 2 soiuri pe care le aveti la comercializare? Am cautat pe net dar nu am gasit prea multe date. Butasii oferiti spre vanzare ce dimensiuni au? Se aseamana cu cei din fotografii?
  Multumesc.

  • Tudor Panait - Reply

   05/05/2014 at 21:52

   Buna ziua. Ambele soiuri sunt aclimatizate in bazinul geografic al Europei de Est si confera o productivitate superioara altor soiuri in acest regim climatic. Dintre ele va recomandam Sevastopolis pentru o productivitate foarte mare si calitativa la uleiul esential de lavanda. Hemos este preferat de peisagisti si apicultori pentru ca petalele inflorescentelor sunt ceva mai mari insa si acesta da rezultate aproape la fel de bune la productia de ulei esential de lavanda. Butasii de lavanda pe care-i comercializam sunt cei din fotografii, plantele au undeva la 20-30cm inaltime, tulpina ramificata si lemnificata.

 11. Mihai - Reply

  29/04/2014 at 06:46

  buna ziua sunt interesat sa plantez 1ha cu lavanda in toamna(aprox. 20000 butasi)daca se poate sa-mi dati oferta de pret si detalii in legatura cu: certificat de origine,varsta butasilor, transport

  • Tudor Panait - Reply

   05/05/2014 at 21:39

   Buna ziua. V-am trimis pe email oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 12. balan florentina - Reply

  29/04/2014 at 16:51

  Am o suprafata de teren de aproximativ patru hectare as dori ca la toamna sa potplanta o parte cu lavanda cum pot cumpara butasi si a aflamai multe despre aceasta planta achizitionare,cultivar ,intretinere recoltare si vanzarea ei multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   05/05/2014 at 18:39

   Buna ziua. Pentru a cumapara va voi ruga sa ne contactati folosind oricare metoda din sectiunea “Contact” si va vom ajuta cu o oferta de pret cu butasi de lavanda in functie de suprafata pe care doriti sa plantati. Telefonic putem dicsuta si pe larg despre afacerea cu lavanda.

 13. Alexandru - Reply

  02/05/2014 at 11:42

  As dori sa infiintez o cultura de 1 h de levanda din soiul Sevastopolis. Te-as ruga,daca se poate,sa imi trimiti o oferta si niste sfaturi tehnice pentru infiintarea unei plantati(perioada optima de plantare,tratamente aplicate solului la si dupa plantare.)
  O documentatie tehnica
  Vreau sa stiu daca terenul din zona Neamt-Bicaz – Iasi-Dobrovat ar fi potrivit.

  • Tudor Panait - Reply

   05/05/2014 at 17:48

   Buna ziua. V-am trimis pe email oferta de pret pentru butasi de lavanda si informatii tehnice privitor in general la cultura lavandei. Tipurile de sol variaza foarte mult pe suprafate foarte mici si nu ma pot pronunta la macro-regiunea in care vreti dvs sa infiintati cultura – va recomand sa testati mostre de sol pentru a determina potrivirea cu cerintele unei culturi de lavanda.

 14. Tatu Elena - Reply

  02/05/2014 at 15:36

  Buna ziua,eu locuiesc undeva in judetul Constanta la aproximativ 15 Km de malul mari.Linga terenul pe care il am indeva in gradina este un canal de apa, doresc sa incer sa plantez lavanda.Credeti ca se va putea dezvolta in aceasta zona?Pentru o comanda de 100 sau 200 de butasi cum se poate proceda SI care sunt conditiile si pretu de livrare?Va multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   05/05/2014 at 17:36

   Buna ziua. Din ce imi descrieti dvs. nu vad motive pentru care nu ati reusi sa infiintati o cultura de lavanda. Pentru a comanda aceasta cantitate de butasi de lavanda va voi invita sa plasati comanda direct pe site folosind sectiunea “Butasi de Lavanda”.

 15. Lucian - Reply

  03/05/2014 at 20:10

  Buna, as avea sanse cu cultura de lavanda daca solul este lutos. Daca da, in cat timp de la plantare te poti bucura de “recolta”.

  • Tudor Panait - Reply

   05/05/2014 at 17:31

   Buna ziua. Solul lutos are caracteristica ca acumuleaza apa. Daca se intampla un fenomen de baltire exista un risc ca plantele mature sau butasii de lavanda sa moara prin putrezirea radacinii. Recolta maxima se obtine incepand cu anul 3.

 16. Alexandra - Reply

  05/05/2014 at 11:35

  Buna ziua !
  As dori sa stiu cat ma costa 100 de butasi si acre ar fii conditiile de ingrijire !

  Cu stima Alexandra !

  • Tudor Panait - Reply

   05/05/2014 at 17:29

   Buna ziua, 100 de butasi de lavanda puteti comanda direct de pe site la pretul de 2 ron per butas. Puteti citi mai multe despre ingrijirea lavandei in articolele publicate pe situl nostru dar daca este ceva anume ce doriti sa stiti va voi ruga sa ne contactati folosind sectiunea “Contact”.

 17. irina - Reply

  07/05/2014 at 23:34

  buna eu am un teren de cca 7500 metri patrati intro zona aproape de PIATRA NEAMT as fi interesata sa cumpar butasi de lavanda si as dori sa stiu la ce pret m-ar ajunge investitia…va multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   08/05/2014 at 10:29

   Buna ziua. V-am trimis oferta de pret pentru butasi de lavanda pe email.

 18. Manuela - Reply

  08/05/2014 at 08:26

  Vreau sa plantez lavada pe o suprafata de 1,5 ha si as dori sa primesc cat mai multe informatii referitoare la detaliile tehnice/financiare necesare unei astfel de culturi. Fac mentiunea ca ma intereseaza un soi de productie pentru o zona racoroasa, respectin Nordul Moldovei.

  • Tudor Panait - Reply

   08/05/2014 at 10:22

   Buna ziua. V-am trimis oferta de pret pentru butasi de lavanda pe email.

 19. corina neagu - Reply

  12/05/2014 at 10:47

  Buna ziua,
  Ma numesc Corina NEAGU, sunt din Galati si as vrea sa plantez cu butasi de lavanda un teren de 1ha in judetul buzau. Am citit si am vazut ca ea poate fi livrata atat uscata cat si sub forma de ulei. eu as putea obtine ulei volatil cu ajutorul unei instalatii de fluide supercritice si sa caracterizez acest ulei din punct de vedere al compusilopr biologic activi insa am urmatoarele intrebari:
  1. Cum faceti uscarea plantei? Cu aer cald sau o uscati asa cum uscau bunicii nostri plantele pentru ceai?
  2. stiti cumva care sunt conditiile pentru a putea comercializa apoi acest ulei?

  Va multumesc,
  Cu respect
  Corina NEAGU

  • Tudor Panait - Reply

   13/05/2014 at 13:33

   Buna ziua. Va recomand distilarea prin flux de aburi, uleiul esential de lavanda reprezinta un produs net superior florii uscate. Uscarea trebuie sa se faca ferit de razele soarelui, ideal intr-un spatiu bine ventilat. Uleiul esential de lavanda se poate comercializa atat in tara cat si in afara tarii, asociativ sau individual. Exista mai multi indicatori dupa care se clasifica preturile uleiului esential de lavanda dintre care cei mai importanti sunt statutul BIO si compozitia chimica a principalilor aprox. 20 de compusi. Pentru rezultate acceptate de majoritatea cumparatorilor la nivel inalt, compozitia se determina cu un test gaz cromatograf cu o coloana de 60m.

 20. Simona - Reply

  12/05/2014 at 14:57

  Buna ziua, doresc sa infiintez 0.50 ha de lavanda. As dori o oferta de pret pt butasi pt aceasta suprafata si detalii tehnice iar daca nu cer ptea mult as vrea sa aflu cate ceva despre desfacere, daca exista cerere. Multumesc!

  • Tudor Panait - Reply

   13/05/2014 at 13:47

   Buna ziua, v-am trimis oferta de pret pentru butasi de lavanda pe email.
   Pentru desfacere aveti mai mutle optiuni:
   * floare verde de lavanda catre o distilerie
   * floare uscata de lavanda catre producatori de ceaiuri
   * ulei esential de lavanda prin distilare – aici puteti vinde atat in tara cat si export catre industrii farmaceutice, cosmetice, alimentare, aromaterapie etc. Aveti o plaja foarte mare de optiuni.

 21. Daniela - Reply

  13/05/2014 at 14:47

  Buna ziua,

  As dori sa imi spuneti daca butasii comercializati de dvs. sunt obitnuti pe cale germinativa sau pe cale vegetativa. De asemenea, cat de matura este cultura dvs. de lavanda si ce origine au soiurile Sevastopolis si Hemos, deoarece nu am auzit de ele pana acum.
  Va multumesc!

  • Tudor Panait - Reply

   15/05/2014 at 16:29

   Buna ziua, producem butasii de lavanda atat pe cale germinativa cat si pe cale vegetativa. Anul trecut ne-am extins domeniul de activitate de la pepiniera prin infiintarea culturii de lavanda. Ambele soiuri sunt rezultatul unor teste si selectii dupa performante si le-am intalnit cu precadere in tarile din zona balcanica.

   • Daniela - Reply

    15/05/2014 at 18:57

    Butasii pe care ii vindeti dvs. in aceasta toamna sunt obtinuti din plante de lavanda cu varsta de 1 an la momentul recoltarii butasilor? Puietii, pentru ca ce rezulta din seminte se numeste rasad sau puiet, sunt obtinuti din semimnte din plantatia proprie sau de import?

    • Tudor Panait - Reply

     16/05/2014 at 09:03

     Buna ziua. Plantele din care sunt obtinuti butasii de lavanda au varste cuprinse intre 2 si 4 ani. Desi producem si noi o cantitate de seminte, aceasta este prea mica pentru a fi suficienta si astfel mare parte din semintele pe care le folosim pentru germinare sunt furnizate de culturi vechi din afara tarii cu care avem relatii de colaborare.

 22. butzu - Reply

  15/05/2014 at 13:00

  Buna ziua, va rog sa-mi trimiteti o oferta de pret la butasi pt 1ha de lavanda si informatii despre plantare, intretinere, comercealizare. Va multumesc.

  • Tudor Panait - Reply

   15/05/2014 at 17:29

   Buna ziua. V-am trimis pe email oferta de pret pentru butasii de lavanda.

 23. Dona - Reply

  16/05/2014 at 16:29

  Buna ziua,
  As dori sa stiu daca pot cultiva lavanda la munte in zona Rm Valcea muntii Romani, altitudine 800m, plan inclinat.Teren pe care creste in prezent afin salbatic si molid tanar.Am citit comentariile de pe site-ul d-voastra si as vrea sa infiintez o cultura acolo.Multumesc.

  • Tudor Panait - Reply

   19/05/2014 at 11:22

   Buna ziua. Sunt doua aspecte specific zonei dvs. din descrierea ofertia: ierni cu risc si un potential sol acid. Dvs. va trebui sa va asigurati ca in iernile extreme este un strat de zapada peste plantele si butasii de lavanda, acest strat asigura o izolare termica suplimentara. In caz contract, in lipsa zapezii exista mai multe solutii de izolare prin mulcire artificiala. Al doilea aspect pe care dvs. va trebui sa-l verificati este pH-ul solului, exista un risc ca acesta sa fie acid caz in care dvs. va trebui sa-l aduceti la o valoare intre 6.5 si 7.5 prin tratarea solului cu carbonat de calciu. Va sugerez sa purtam o discutie telefonica pentru a va oferi clarificari suplimentare.

 24. EDUARD - Reply

  16/05/2014 at 17:14

  BUNA ZIUA! IN CE PERIOADE SE PLANTEAZA LAVANDA?
  VA MULTUMESC.

  • Tudor Panait - Reply

   19/05/2014 at 11:16

   Buna ziua. Butasii de lavanda se transplanteaza de doua ori pe an: in perioada octombrie-noiembrie sau in martie.

 25. valentin - Reply

  19/05/2014 at 12:09

  Buna ziua .As dori sa infiintez o cultura de lavanda pe o suprafata de 0,3 ha. As dori o oferta de pret pentru butasi pentru aceasta suprafata si cateva detalii tehnice.

  • Tudor Panait - Reply

   20/05/2014 at 09:15

   Buna ziua. V-am trimis pe email oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 26. Toma - Reply

  26/05/2014 at 11:42

  Buna ziua asi dori sa plantez circa. 1,5 h de lavanda in judetul. Satu Mare mar interesa cit Ma costa si daca exista desfacere sigura pentru asta eventual Un contract din timp va multumesc si asteptraspuns

  • Tudor Panait - Reply

   26/05/2014 at 18:07

   Buna ziua. V-am trimis pe email oferta de pret cu butasi de lavanda si de asemenea va invit sa discutam telefonic pentru a putea acoperi toate subiectele.

 27. Klara - Reply

  27/05/2014 at 19:44

  Este foarte frumos ceea ce am citit,as incerca så vad cum ii merge,as putea cumpara o cantitate mica ,vreo 5 butasi så zic ? Care ar fi pretul ? Este prea tarziu pt plantare ? Sunt din HD. Multumesc.

  • Tudor Panait - Reply

   29/05/2014 at 11:25

   Buna ziua. Cantitatea minima pe care o puteti comanda este de 50 de butasi si puteti plasa rezervarea direct pe site. Transplantarile se vor face in perioada octombrie-noiembrie.

 28. POPCALIN - Reply

  28/05/2014 at 08:37

  Buna ziua. Doresc si eu sa infiintez o cultura de lavanda din toamna pe 0,5 h. Va rog sa-mi trimiteti si mie specificatiile tehnice si o oferta de pret. Mutumesc o zi buna

  • Tudor Panait - Reply

   28/05/2014 at 09:50

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 29. Carmen - Reply

  29/05/2014 at 17:08

  Buna ziua, as fi si eu interesata de o oferta de pret si informatii privind o cultura de lavanda de aprox. 0.5h. Multumesc frumos!

  • Tudor Panait - Reply

   11/06/2014 at 15:11

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda.

 30. Valentin - Reply

  02/06/2014 at 10:42

  Buna ziua! Imi puteti trimite si mie ai multe informatii despre infiintarea culturii de lavanda? cand se infiinteaza cultura, costuri de infiintare per hectar, modalitatea de recoltare, piata de desfacere. Va multumesc aniticipat!

  • Tudor Panait - Reply

   11/06/2014 at 15:31

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda necesari unui hectar.

 31. Claudiu - Reply

  06/06/2014 at 09:30

  buna ziua . As dori sa infintez o cultura de la vanda pe un teren de aproximativ 5000 mp.. . Ce nr de butasi sunt necesari , si cu ce pret i-as putea cumpara de la dvs. ? Multumesc !

  • Tudor Panait - Reply

   11/06/2014 at 15:59

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda.

 32. marian - Reply

  12/06/2014 at 21:17

  As dori sa infiintez o plantatie de levanda,pentru inceput pe o suprafata de 0.5ha.astept oferta de pret pe email pentru aceasta suprafata.cu mult respect

  • Tudor Panait - Reply

   13/06/2014 at 15:44

   Buna ziua. Va voi ruga sa ne contactati din sectiunea contact fiindca adresa de email pe care ne-ati furnizat-o nu este valida.

 33. costin - Reply

  14/06/2014 at 21:27

  va salut,un nr de butasi pe 10 ari se poate calcula si pret??astp rasp pe email,va multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   20/06/2014 at 11:29

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 34. Constanta Batachia - Reply

  15/06/2014 at 15:55

  Va rog frumos, as vrea sa stiu la ce distanta se planteaza levantica!

  • Tudor Panait - Reply

   20/06/2014 at 11:31

   Buna ziua. Distanta de plantare depinde de soiul pe care intentionati sa-l plantati si de metodele de exploatare a culturii. Va voi ruga sa ne contactati telefonic pentru a intelege mai bine situatia dvs.

 35. Alexandru B. - Reply

  15/06/2014 at 23:24

  Buna ziua! Detin un teren de 3 ha in jud.Calarasi, la o distanta de 15 km de Dunare. Cu ajutorul unui prieten ce lucreaza in domeniu, am efectuat un test de sol pentru aflarea PH ului solului pe care intentionez sa plantez lavanda. Valoarea acestuia variaza intre 7.04 si 7.20, lucru care m-a bucurat.
  Care este data limita pentru a comanda butasii de lavanda ce intentionez sa ii plantez in aceasta toamna?
  Va rog de asemenea, daca este posibil, sa imi trimiteti pe mail detalii suplimentare fata de cele expuse pe site, despre infiintarea acestei culturi si ingrijirea acesteia. Va multumesc!

  • Tudor Panait - Reply

   20/06/2014 at 11:32

   Buna ziua. Am primit emailul dvs si v-am raspuns. Va invit sa continuam discutia pe email si/sau telefonic.

 36. Teodor Mosu - Reply

  16/06/2014 at 19:43

  Buna ziua.Va multumesc pt. atata rabdare pe care o aveti cu toti cititorii,dar si pt.detaliile pe care le oferiti.As fi interesat de o cultura pe 0.50hectare de inceput.rog sa-mi trimiteti o oferta.Mai am si 2 intrebari:Cum poti obtine uleiul de lavanda in conditiile in care cultura este de doar 50 ari.Este rentabila?Sunt asociatii care te pot sprijinii pt.a te dezvolta?Mentionez ca terenul este situat intre Cluj si Oradea.Va multumesc anticipat.

  • Tudor Panait - Reply

   20/06/2014 at 11:41

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda. Privitor la uleiul esential voi raspunde aici pentru a beneficia si alti cititori de aceasta informatie:
   * 5000mp de lavanda se pot distila si amortiza in costurile de transport si de distilare. De altfel, distileria pe care o vom pune la dispositia dvs in momentul in care veti avea prima recolta matura poate functiona si pe o cantitate mai mica de 5000mp
   * in momentul in care va apropiati de prima recolta matura noi va vom propune sa aderati la asociatia noastra menita sa exporte ulei esential de lavanda

 37. Nistor dtru - Reply

  17/06/2014 at 15:28

  Buna ziua. Exista o Asociație a cultivatorilor care sa reprezinte interesele tuturor. Va multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   20/06/2014 at 11:45

   Buna ziua domnul Nistor. Voi presupune ca aceasta este o intrebare, in caz contrar va multumesc pentru informatie. Daca doriti sa aflati mai multe despre asociatia noastra, va voi invita sa discutam pe indelete, telefonic.

 38. Alin - Reply

  17/06/2014 at 20:54

  Buna seara.

  Puteti sa-mi spuneti ce costuri implica infiintarea unei culturi de lavanda pe o suprafata de teren de 1 ha?

  Va multumesc.

  • Tudor Panait - Reply

   20/06/2014 at 11:49

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 39. claudia - Reply

  20/06/2014 at 12:36

  Buna ziua, doresc sa infiintez 0.50 ha de lavanda. As dori o oferta de pret pentru butasi necesari plantarii acestei suprafete si detalii tehnice . Multumesc!

  • Tudor Panait - Reply

   20/06/2014 at 13:38

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 40. Adrian - Reply

  23/06/2014 at 23:45

  As dori o oferta de pret pentru butasi de lavanda pentru un ha in jud Constanta. Unde as putea sa gasesc informatii despre tehnologia de plantare. si daca stiti informatii despre posibilitati de desfacere a culturii.
  Va multumesc.

  • Tudor Panait - Reply

   25/06/2014 at 19:43

   Buna ziua. V-am trimit un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

   • andrei.lungu - Reply

    08/04/2015 at 09:36

    Buna ziua, doresc sa infiintez 0.50 ha de lavanda. As dori o oferta de pret pentru butasi necesari plantarii acestei suprafete si detalii tehnice . Multumesc!

    • Tudor Panait - Reply

     19/06/2015 at 13:59

     Buna ziua domnule Lungu. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 41. Adel Tanko - Reply

  24/06/2014 at 05:30

  Buna! As dori o oferta de pret pt butasii necesari plantarii unei suprafete de 1ha SI detalii tehnice. Pana cand se pot comanda? As dori Sa plantez in toamna acestui an. Multumesc!

  • Tudor Panait - Reply

   25/06/2014 at 19:46

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 42. Nina Darabant - Reply

  24/06/2014 at 15:46

  Buna ziua.ma intereseaza sa incep o cultura de 0,5ha lavanda.va rog sa.mi spuneti costurile pt aceasta si detaliile tehnice.am inteles ca plantarea se face in toamna..ce facem cu butasii pana atunci? Sper sa nu fie o intrebare tampita.multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   25/06/2014 at 20:01

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda. Butasii se rezerva acum si sunt livrati in toamna in momentul in care se poate face transplantarea.

 43. Vladoiu Nicoleta - Reply

  24/06/2014 at 19:37

  Buna seara, din dorinta de a avea cateva tufe de lavanda in gradina am cumparat seminte, le-am plantat intr.un mic solar, stiu ca germinatia lor este foarte lenta, nu au iesit in totalitate dar, cativa butasi tot au iesit.Felicitari d-le Panait ptr postarile d-voastra, asa mai invatam si noi ceva util si cine stie poate intro buna zi voi prinde un pic de curaj ptr a incepe ceva nou, in ciuda faptului ca pretul unui butas este cat este….Va doresc mult succes in continuare…

  • Tudor Panait - Reply

   25/06/2014 at 20:08

   Buna ziua doamna Nicoleta, va multumim sincer pentru aprecieri!

 44. alyx - Reply

  27/06/2014 at 17:30

  Buna ziua , din ceea ce srieti dumneavoastra pe site pare o afacere frumoasa si infloritoare insa este asigurat cumparatorul sau risc sa raman cu productia nevanduta. Exista o piata de desfacere la ora actuala in Romania? Va multumesc si va doresc mult succes in ceea ce faceti

  • Tudor Panait - Reply

   02/07/2014 at 17:10

   Buna ziua. Noi recomandam clientilor nostri ca pe termne scurt-mediu sa tinteasca piata externa de uleiuri esentiale din considerentul ca intern cererea se va diminua in timp si considerand ca diversitatea de desfacere este inca mica in Romania afacerea nu va fi foarte scalabila. Va invit sa ne contactati telefonic daca doriti sa discutam mai pe larg despre piata de ulei esential de lavanda la nivel national, european si international.

 45. Sanda S - Reply

  02/07/2014 at 17:47

  Buna ziua! Imi puteti trimite si mie mai multe informatii despre infiintarea culturii de lavanda? Sunt dn jud. Mures, detin o bucata de pamant de circa 0,5ha si as vrea sa o cultiv cu lavanda doar ca in aceasta zona aceste culturi nu sunt si inainte de toate vreau sa ma documentez de la “A la Z” cu privire la cultivarea ei si costurile pe care le implica. Va multumesc aniticipat!

  • Tudor Panait - Reply

   18/07/2014 at 15:57

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda precum si cu lamuriri suplimentare. Cel mai indicat este sa dicutam telefonic pentru a intelege necesitatile dvs.

 46. Lucian - Reply

  06/07/2014 at 19:44

  As dori sa stiu cum se poate obtine butasi la un soi de lavanda intermedia.

 47. Rusu - Reply

  06/07/2014 at 21:02

  Buna ziua, in ultimul timp ma bate gandul sa incerc varianta Lavandei, desi nu am studii in domeniu si nici o legatura cu agricultura.
  Oricum, ma tot informez si din fericire am gasit pagina dumneavoastra, pentru care tin sa va felicit.
  Fara sa deranjez, sper ca imi puteti trimite si mie prin email o oferta detaliata. Ma intereseaza sa plantez un minim de 3500 mp – 1 ha (pamantul nu il am inca dar se cumpara in momentul in care sunt sigura ca renteaza)
  Ma intereseaza si ce acte trebuie pentru infiintarea unei astfel de plantatii.
  Astept e mail.
  Va multumesc!

  • Tudor Panait - Reply

   18/07/2014 at 16:19

   Buna ziua. V-am trimis oferta de pret pentru butasi de lavanda pe email.

 48. Gheorghita - Reply

  08/07/2014 at 08:28

  Buna ziua , din ceea ce srieti dumneavoastra pe site pare o afacere frumoasa si infloritoare insa este asigurat cumparatorul sau risc sa raman cu productia nevanduta. Exista o piata de desfacere la ora actuala in Romania? doresc sa infiintez 0.50 ha de lavanda. As dori o oferta de pret pt butasi pt aceasta suprafata si detalii tehnice . Multumesc!

  • Tudor Panait - Reply

   18/07/2014 at 16:25

   Buna ziua. Exista foarte multe variante de desfacere despre care am vorbit si pe situl nostru si in interviuri catre alte publicatii. Singurul caz in care ati putea ramane cu productia nevanduta este acela in care nu investiti in afacere, nu cred ca este cazul dvs. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda.

 49. adriana - Reply

  12/07/2014 at 19:17

  buna ziua.acum as putea planta butasi?

  • Tudor Panait - Reply

   18/07/2014 at 16:39

   Buna ziua. Butasii de lavanda cu radacina nuda se planteaza doar in afara perioadei de vegetatie, toamna sau primavara.

 50. mariana m - Reply

  14/07/2014 at 14:24

  Buna ziua.Puteti va rog sa-mi spuneti cam la ce costuri ar ajunge o distilerie de ulei de lavanda?Fiind la dist.foarte mare de dvs cred ca ar fi oporun ca in anumite regiuni sa fie infiintata si o distilerie.

  • Tudor Panait - Reply

   18/07/2014 at 16:47

   Buna ziua. Aceste costuri variaza in functie de foarte multe aspecte pe care nu le pot estima fara sa cunosc situatia dvs. Va invit sa intrati in legatura telefonica cu noi pentru a putea discuta in detaliu.

 51. Doina Matanie - Reply

  17/07/2014 at 15:19

  Buna ziua, va rog sa-mi trimiteti si mie un necesar,oferta de pret,si o documentatie mai amanuntita,poate ceva si despre livrarea productiei obtinute. Va Multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   18/07/2014 at 16:50

   Buna ziua. Va fi necesar sa stiu suprafata de cultura de lavanda pe care intentionati s-o infiintati pentru a va calcula un necesar si un pret. V-am trimis si un email pentru a intra in legatura directa.

 52. Claudiu Birta - Reply

  18/07/2014 at 23:06

  Stimate Dle Panait Tudor

  Pentru a infinta o plantatie de lavanda pe cca. 1 Ha, in zona jud. Alba, va rog sa imi trimiteti mai multa documentatie tehnica si necesarul de lucrari, material, etc.
  Multumesc anticipat

  Cu deosebita consideratie

  • Tudor Panait - Reply

   25/07/2014 at 12:14

   Buna ziua, v-am trimis un email cu oferta de pret.

 53. Lacramioara - Reply

  21/07/2014 at 21:27

  Bună seara!
  Ati reusit să captati interesul cu informatiile oferite pe site :) . Firesc, este nevoie și de altele, așa că mă interesează dacă există vreun ghid al cultivării lavandei, ceva care să explice pas cu pas lucrările de întreținere (nu am deloc experiență în domeniu, dar…îmi doresc să am). M-ar interesa și necesarul de butași (eventual o ofertă) pentru o suprafață de circa 0,5 ha.
  Vă mulțumesc anticipat și…felicitări!

  • Tudor Panait - Reply

   25/07/2014 at 12:30

   Buna ziua. Va multumim pentru gandurile bune. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda.

 54. Costel - Reply

  23/07/2014 at 18:18

  Buna ziua ,Ma intereseaza pretul la 7000 buc. rasad de lavanda,si cum se poate livra aceasta cantitate.Merci

  • Tudor Panait - Reply

   25/07/2014 at 12:42

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda precum si detaliile de livrare.

 55. Iulian - Reply

  24/07/2014 at 22:45

  Imi puteti trimite o oferta pt 0.5 ha?multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   25/07/2014 at 12:47

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda.

 56. voicu - Reply

  28/07/2014 at 10:42

  Buna ziua ,

  Sant interesat de a cumpara butasii de lavanda pt a fi plantati pe 5000 mp in judetul Olt.
  Va rog sa imi trimiteti o oferta de pret si recomandare la un soi anume.

  Va multumesc anticipat.

  Dorin Voicu

  • Tudor Panait - Reply

   08/08/2014 at 16:04

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda.

 57. Maria - Reply

  28/07/2014 at 15:21

  Buna ziua,sunt din judetul Satu Mare si sunt interesata de cultura de lavanda (despre care nu stiu nimic).Va rog sa-mi spuneti daca sunteti amabil ce costuri implica infiintarea unei culturi de lavanda pe 1 ha teren si daca gasesc piata de desfacere.Va multumesc mult.

 58. Karmen - Reply

  28/07/2014 at 22:41

  Buna seara,
  Asa cum v-am mai solicitat si cu un alt mesaj, am rugamintea sa imi transmiteti o oferta de butasi pt. 2000 m, precum si mai multe informatii despre posibilitatile de desfacere.
  Va multumesc anticipat!

  • Tudor Panait - Reply

   08/08/2014 at 16:16

   Buna ziua. Am luat legatura pe email si telefonic cu dvs.

 59. Irina - Reply

  06/08/2014 at 19:30

  Buna seara ma intereseaza sa incep o cultura de lavanda va rog sami spuneti ce costuri as avea la 250 mp va multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   08/08/2014 at 16:32

   Buna ziua. Pentru 250mp veti avea nevoie cu aproximatie de 500 de butasi de lavanda pe care-i puteti comanda direct de pe site din magazinul virtual din sectiunea “Butasi de Lavanda”.

 60. Eliza Muncelean - Reply

  08/08/2014 at 09:31

  Buna ziua,

  Felicitari pentru ceea ce faceti ! As dori sa incep si eu o mica plantatie de lavanda pe un teren de cca 4000 de mp. Imi puteti face o oferta va rog ?

  • Tudor Panait - Reply

   08/08/2014 at 16:37

   Buna ziua. Multumim pentru gandurile bune. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 61. Gabriela - Reply

  13/08/2014 at 08:03

  Buna ziua. Va rog sa-mi explicati care este diferenta intre lavanda si lavandina.

  • Tudor Panait - Reply

   13/08/2014 at 15:27

   Buna ziua. Lavandinul este un hibrid intre doua specii de lavanda.

 62. Cojan Stefana - Reply

  16/08/2014 at 02:24

  Buna.As dori sa incep o cultura pe o suprafata de aprox. 3ha.As dori o oferta pentru butasi pe acasta suprafata.Multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   02/09/2014 at 16:22

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda.

 63. ely - Reply

  24/08/2014 at 00:23

  buna ziua!as dori sa stiu cum se obtin contractele pentru export respectiv unde se gasesc.multumesc!

  • Tudor Panait - Reply

   02/09/2014 at 16:39

   Buna ziua. Pentru ca intrebarea dvs. este foarte vaga a invit sa intrati in legatura telefonica cu noi pentru a va putea ajuta cu un raspuns concret la ceea ce doriti dvs. In acest moment pot doar presupune ca dvs. doriti sa invatati cum sa faceti vanzari.

 64. george - Reply

  05/09/2014 at 02:54

  Puteti sami trimiti o oferta pentru apriximativ 600 de metri patrati

  • Tudor Panait - Reply

   07/10/2014 at 21:23

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret cu butasi de lavanda.

 65. matetovici ionica - Reply

  05/09/2014 at 09:10

  Buna ziua!
  Avem un teren de 1 ha in comuna Greci, judetul Tulcea si dorim sa infiintam o cultura de lavanda in aceasta toamna. Va rugam sa ne faceti o oferta pentru butasi care sunt aclimatizati pentru aceasta zona, cam secetoasa si cu temperature mai, in timpul veri. Multumim!

  • Tudor Panait - Reply

   07/10/2014 at 21:31

   Buna ziua doamna Matetovici. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda.

 66. gabriel - Reply

  08/09/2014 at 20:22

  Va rog sa/mi spuneti care este mmb,si ce germinatie are samanta care o comercializati,cat si varsta butasilor buni de plantat?

  • Tudor Panait - Reply

   07/10/2014 at 22:00

   Buna ziua. Noi nu comercializam seminte de lavanda ci doar butasi de lavanda la varstele de 6-12 luni.

 67. Iacob Dumitru - Reply

  10/09/2014 at 19:01

  Cu stima! Cum se pot comanda butaci dar an cantitati mai mici pt. anceput?

  • Tudor Panait - Reply

   07/10/2014 at 22:01

   Buna ziua domnule Iacob. Puteti plasa comanda pe site in orice moment.

 68. Iulia - Reply

  11/09/2014 at 11:42

  Buna ziua Tudor si Irina! Sunt Iulia, din R.Moldova, or. Rezina. Recent, impreuna cu sotul ne-am decis sa ne ocupam si noi cu lavanda (avind un teren cadonat de catre parinti :) ) insa nu ne putem decide cu plantarea. Sa cumparam seminte si primavara sa le sadim in sere speciale, sa facem butasi si in toamna sa trecem butasii in cimp sau sa cumparam direct butashi, ceea ce necesita o suma frumusica de bani. Cum credeti ca ar fi mai corect? Daca o sa fac butasi din seminte o sa avem plantatii bune, frumoase sau totusi ar fi mai bine sa apelam la specialisti, la butasi achizitionati? Dar daca prin prima metoda, atunci cum sa fac butasi bunidin seminte, pentru o plantatie de 1 ha de pamint? Multumim anticipat pentru raspuns!

  • Tudor Panait - Reply

   07/10/2014 at 22:09

   Buna ziua doamna Iulia. Pentru e exploata la maxim suprafata dvs de teren va recomand sa apelati la servicii profesioniste. La soiurile noi, productive, exista un numar de dezavantaje legat de obtinerea plantelor prin germinare dar putem discuta mai pe larg pe aceasta tema telefonic.

 69. Cristina - Reply

  11/09/2014 at 19:56

  Buna ziua! Vreau sa plantez 10 ari de lavanda. Cat m-ar costa butasii?
  As dori detalii de plantare si desfacere.
  Va multumesc anticipat!

  • Tudor Panait - Reply

   07/10/2014 at 22:26

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda. Pentru valorificare puteti opta spre o colaborare cu noi dat fiind faptul ca noi facem achizitii de recolte de lavanda.

 70. Mariana Olteanu - Reply

  14/09/2014 at 11:12

  Buna ziua. Detin un teren de 2000 mp si intentionez ca in toamna asta sa plantez butasi pentru o cultura de lavanda. As dori o oferta de pret pentru aceasta suprafata si eventual putina consiliere referitor la pregatirea solului si modalitatea de plantare. Multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   07/10/2014 at 22:35

   Buna ziua doamna Olteanu. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda.

 71. Adina Popa - Reply

  14/09/2014 at 19:51

  Buna seara,
  Ma uit cu interes de cateva ore la aceasta ramura noua si straina mie iar dumneavoastra sunteti realmente cei mai expliciti
  Pe scurt, am ceva teren in zona Beius,judetul Bihor, care s-ar preta pentru o astfel de plantatie, nu prea am bani dar as vrea sa incerc cu 0,30 ha la primavara.
  S-ar putea sa imi puneti la dispozitie o ofeta spre analiza
  Multumesc mult

  • Tudor Panait - Reply

   07/10/2014 at 22:43

   Buna ziua doamna Popa. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 72. Elena - Reply

  15/09/2014 at 13:07

  Scuze de deranj, as dori sa incerc si eu aceasta “Afacere” si doresc sa fiti sincer cu mine, merita sau nu? Sunt din judetul Timis si as dori sa incerc pe o suprafata de 1 ha, cate fire ar fi nevoie, care ar fi pretul de achizitionare si un ghid cum se planteaza, ce ingrasamant trebuie, dar si piata de desfacere? Spuneti-mi va rog daca nu aveti si plantatie de catina galbena? care este mai profitabila ? Va multumesc din suflet.

  • Tudor Panait - Reply

   08/10/2014 at 10:05

   Buna ziua doamna Elena. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda. Daca o afacere cu lavanda nu ar fi fost profitabila nu ar fi existat 300 de soiuri create pentru exploatatii agricole si nu ar fi existat mii de hectare de culturi de lavanda.

 73. Viorel Bobe - Reply

  19/09/2014 at 06:18

  Buna ziua. Am o suprafata de 5 ha in jud.Prahova si as dorii sa stiu la cat s-ar ridica investitia si daca e posibil ca din primul an sa-mi recuperez banii. Va multumesc!

  • Tudor Panait - Reply

   07/10/2014 at 22:54

   Buna ziua domnule Bobe. V-am trimis si un email separat privitor la o cerere anterioara a dvs. Pentru culturi de lavanda nu recomandam sa recoltati floarea din primul an desi are valoare comerciala. In anul 1 este mai important sa lasati plantele sa lucreze la radacina si tulpina eliminand bulbii florali.

 74. Stoica Radu - Reply

  19/09/2014 at 20:31

  Buna ziua, as vrea sa va felicit pentru initiativa si pentru ca exista acest site. Sunt interesat sa achizitionez butasi pentru a incepe o cultura cu lavanda pe un teren de a 1 HA si 200m. As mai vrea sa-mi trimiteti pe email o oferta cu pretul si detalii despre transport. Iar o alta intrebare ar fi, care este primul an in care se poate recolta si comercializa dupa plantarea butasilor? Va multumesc anticipat, o zi buna si succes in continuare!

  • Tudor Panait - Reply

   08/10/2014 at 10:59

   Buna ziua domnule stoica. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 75. Safaliche Cosmin - Reply

  21/09/2014 at 21:56

  Buna seara! As dori sa incep o cultura pe o suprafata de aprox. 1ha. As dori o oferta pentru butasi pentru acasta suprafata. Multumesc!

  • Tudor Panait - Reply

   08/10/2014 at 11:12

   Buna ziua domnule Safaliche. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 76. Bordei Doru - Reply

  24/09/2014 at 09:00

  Buna ziua. am o suprafata de 2200 m2 si as dori sa o folosesc in acest scop. imi puteti trimite o oferta de pret si niste detalii in legatura cu vanzarea comercializarea lavandei. multumesc.

  • Tudor Panait - Reply

   08/10/2014 at 11:41

   Buna ziua domnule Bordei. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 77. ionela iasi - Reply

  02/10/2014 at 08:42

  bunaziua sint din iasi si detin un teren arabil intr o zona de deal terenul este in panta deci nu poate retine apa ca sa inece plantele acum citiva ani au vii si esea o recolta foarte buna m ar interesa cit ar costa o plantatie de butasi de lavanda pe 1.5 ha de teren am informatia ca cumparind butasii de la dumneavoastra faceti un contract de cumpararea recoltei si asigurati consultanta tehnica pretul de achizitie este trecut in contract si ramine neschimbat’recolta se comercializeaza din primul an contractul se renoeste in fiecare an as dori un pret pentru butasi si unul de achizitie eu lucrez in strainatate acum sint in concediu daca ar fi o afacare rentabila in februarie martie as putea reveni si incepe procedurile chir si pe mai multe ha vroiam sa intreb in cazul in care vreau sa renunt la aceasta recolta dupa cit timp se poate face alta plntatie daca radacina acestor plante este atit de adinca in pamint .va rog sama scuzati nu stiu prea multe in acest domeniu dar ma voi informa sint inscrisa la un curs in acest domeniu care se cere pentru accesarea de fonduri europene pentru plantarea de plante aromateva rog sa mi dati toate informatiile necesare

  • Tudor Panait - Reply

   09/10/2014 at 20:07

   Buna ziua doamna Ionela. Este dificil de inteles tot ce doriti sa aflati de la noi dar v-am trimis un email cu o oferta de pret pentru butasi de lavanda. Valorificarea de floare de lavanda se poate face intr-adevar la noi.

 78. iulia - Reply

  07/10/2014 at 22:55

  buna sunt in grecia as vrea sa stiu daca imi poti trimite aici butasi si cat costa pentru un hectar

  • Tudor Panait - Reply

   09/10/2014 at 20:22

   Buna ziua doamna Iulia. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 79. ludovic - Reply

  13/10/2014 at 10:34

  Buna ziua asi dori mai multe informati despre cultivarea lavandei si asi mai dori niste preturi.Exista piata de desfacere?

  • Tudor Panait - Reply

   20/10/2014 at 09:11

   Buna ziua domnule Ludovic. Pentru o oferta de pret va voi ruga sa completati formularul de la sectiunea “Cere Oferta” iar pentru informatii generale va recomand sa parcurgeti materialele publicate pe acest site. In plus, va putem raspunde punctual la intrebarile dvs. atat pe email cat si telefonic.

 80. Muntean Mihai - Reply

  13/10/2014 at 20:25

  Buna ziua, as dori si eu o oferta de pret pentru butasi la o cultura de 1 ha. Va multumesc anticipat !

  • Tudor Panait - Reply

   20/10/2014 at 09:13

   Buna ziua domnule Muntean. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 81. CLAUDIU BIRTA - Reply

  15/10/2014 at 15:13

  Stimate Dle Panait

  Va rog sa imi spuneti de unde pot achizitiona seminte pt soiurile de lavanda aclimatizate in Romania.
  Datorita resurselor financiare imitate doresc sa merg pe 2 variante, sa achizitionez cca. 3000 butasi si
  de asemenea sa produc plante din seminte.

  MUltumesc anticipat

 82. Alin C - Reply

  18/10/2014 at 22:11

  va salut
  Ma interesează o plantație de lavanda. As vrea sa știu mai multe detalii cum ar fi, preț butas, cât se poate exploata dintr’o plantație, cantitate an si Cati ani, piața de desfacere, dacă este o planta melifera, din câte știu da, cam ce cantitate de nectar la ha, se compara cu pomul evodia ca si planta melifera…?
  Preț butasi pt 1 ha si semințe
  Dacă puteți sa îmi dați locații cu plantație lavanda din butasi dumneavoastră, de preferința Jud Vâlcea sau Jud apropiate!
  Mulțumesc

  • Tudor Panait - Reply

   20/10/2014 at 11:33

   Buna ziua domnule Alin. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda. Suplimentar fata de informatiile publicate anterior va comunic faptul ca lavanda este o planta melifera foarte cautata de apicultori. Va asteptam cu mare placere la o vizita la cultura noastra, in acest sens va invit sa discutam telefonic pentru a stabili o zi si o ora pentru intalnire.

 83. Catalin Ambrosie - Reply

  21/10/2014 at 10:24

  Buna ziua, cat costa 1 ha de butasi levantica .avem 2 ha din care 1 vrem sa incercam cu levantica . Cu respect Catalin Ambrosie

  • Tudor Panait - Reply

   11/12/2014 at 15:20

   Buna ziua domnule Ambrosie. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda.

 84. Carmen ivan - Reply

  26/10/2014 at 00:27

  Buna sunt la inceput de drum si as dori sa plantez butasi de lavanda pe un teren de 4000 m, nu stiu prea multe despre cultura de lavanda . Va rog sa imi faceti o oferta si sa imi spuneti mai multe detali . Va multumesc!!!

  • Tudor Panait - Reply

   11/12/2014 at 15:27

   Buna ziua doamna Ivan. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 85. ana - Reply

  31/10/2014 at 22:03

  Bună seara, ma pregătesc ca din primăvară (devreme) să-mi înființez o plantație (cei drept mica) pe 0,5ha teren. Eu personal as vrea să combin lavanda cu roinita (melissa) ca și suprafață egală. Am căutat mai multe oferte de butasi, de lavanda abunda piața, dar de roinita nu găsesc nimic. V-as ruga frumos dacă știți pe cineva, care are de vânzare sa ma ajutați. Mulțumesc anticipat!

  • Tudor Panait - Reply

   11/12/2014 at 15:33

   Buna ziua. Din pacate nu stiu unde sa va indrum pentru material saditor de roinita.

 86. ana - Reply

  31/10/2014 at 23:51

  Până la urmă tata s -a hotărât că ar vrea să cumpere de la dvs butasii de lavanda, dar pt o suprafață mica de 2500de metri pătrați. Ar trebui să facem plantarea in februarie martie, as vrea să știu cât ma costa (butasii) și de câți am nevoie, vreau să fac totul manual. Mulțumesc frumos!

  • Tudor Panait - Reply

   11/12/2014 at 15:34

   Buna ziua. Va multumim pentru increderea acordata.

 87. Marinela F. - Reply

  01/11/2014 at 12:17

  buna ziua. imi puteti spune cu aproximatie cat ulei se xtrage pe 1ha lavanda si ce preturi variaza la 1 litru. multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   11/12/2014 at 15:44

   Buna ziua. Randamentul de productie de ulei esential de lavanda depinde de soiul de lavanda, de tipul de sol, de clima din zona dvs., de conditiile meteo din perioada de recoltare si de tehnologia de distilare. Pretul unui kg de ulei esential de lavanda variaza intre 50 si 120 de euro pe piata en-gross.

 88. Alex - Reply

  10/11/2014 at 00:13

  Buna seara,

  Vreau sa incep infiintez o cultura de lavanda de 2 ha (pentru obtinerea uleiului de lavada). As vrea sa-mi oferiti un pret de achizite pentru butasi, si daca ma puteti ajuta dupa sa vand produsul.

  Va multumesc!

  • Tudor Panait - Reply

   11/12/2014 at 17:08

   Buna ziua domnule Dinu. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 89. BERHECI IONUT - Reply

  10/11/2014 at 19:06

  Buna ziua,m_ar interesa o plantatie de lavanda pe o suprafata de 5000mp,teren usor in panta jud.Botosani.Care ar fi cu aproximatie costurile si detaliile despre infiintarea acestei culturi.Va multumesc anticipat si va salut cu respect.

  • Tudor Panait - Reply

   11/12/2014 at 17:10

   Buna ziua domnule Berheci. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 90. Ovidiu - Reply

  14/12/2014 at 19:11

  Buna ziua,

  Ma intereseaza mai multe detalii legate de infiintarea unei plantatii de lavanda pe o suprafata cuprinsa intre 0.5 si 1ha.
  As dori sa stiu, daca imi puteti spune:
  - care este costul butasilor pentru cultivarea unei suprafete de 0.5ha?
  - ce lucrari de pregatire a terenului trebuiesc realizate?
  - cand se estimeaza ca se obtine prima recolta?
  - care este cantitatea medie obtinuta pe 0.5ha?
  - care este durata de viata a unei plantatii de lavanda?
  - se preteaza la cultura ecologica?
  - care este pretul mediu de vanzare a culturii de lavanda in verde?

  Multumesc frumos.

  • Tudor Panait - Reply

   16/12/2014 at 14:16

   Buna ziua domnule Ovidiu. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda precum si cateva detalii suplimentare.

 91. Gabriel - Reply

  16/12/2014 at 20:01

  Buna ziua,

  As fi interesat sa stiu cat ar costa butasii pentru o suprafata de 0.4 ha si ce alte consturi suplimentare implica. De mentionat ca vreau sa infiintez o cultura undeva pe malul oltului in zona de campie fara riscuri de inundatii.

  Multumesc,
  Gabriel

  • Tudor Panait - Reply

   28/01/2015 at 18:58

   Buna ziua, v-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 92. Nico Br - Reply

  27/12/2014 at 10:23

  Buna ziua,
  As dori sa infiintez o plantatie de lavanda pentru inceput pe 1,5 ha in zona Valenii de Munte. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii: daca aveti cunostinta despre solul din zona daca este potrivit pentru o astfel de cultura, as vrea sa incep in primavara cu plantarea a 100 butasi de test, care este pretul lor si conditia de livrare, urmand ca in toamna sa comand cantitatea pentru cele 1,5 ha, care ar fi pretul acestora, consultanta oferita de dvs in ce consta, puteti oferi informatii si despre posibili parteneri pentru vanzarea lavandei?

  • Tudor Panait - Reply

   12/02/2015 at 17:28

   Buna ziua doamna Nicoleta. Pentru a verifica terenul inainte de plantare este necesar sa faceti o analiza de sol, va putem ajuta cu detalii in acest sens. Pentru a comanda 100 de butasi de lavanda este necesar sa plasati comanda direct pe site in sectiunea “Butasi de Lavanda“. V-am trimis si un email separat cu oferta de pret pentru butasii de lavanda necesari pentru 1.5ha

 93. partila dan - Reply

  04/01/2015 at 21:13

  La multi ani !
  As dori sa plantez in primavara 1500 butasi, 1000- Sevastopolis si 500 Hemos, am 30 de fam de albine si doresc sa imbunatatesc flora melifera.
  Ma puteti ajuta cu butasii ? si la ce pret?
  Multumesc !
  Astept un raspuns pe email!

  • Tudor Panait - Reply

   12/02/2015 at 18:21

   Buna ziua domnule Partila. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 94. Iulia - Reply

  10/01/2015 at 00:29

  Buna ziua
  Sunt din R.Moldova ati putea sa imi oferiti detalii despre pretul butasilor pt un teren de 17 ari si detalii despre livrare?Si daca ati putea sa imi dati informatie despre cum se pregateste solul, cind va fi prima recolta si care sunt preturile de vinzare pentru ulei,planta verde si cea uscata? Multumesc mult!!!

  • Tudor Panait - Reply

   12/02/2015 at 18:35

   Buna ziua doamna Velicescu. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda. In general preturile prentru ulei esential de lavada variaza intre 50 si 120 eur pe kg, floarea verde intre 2 si 5 ron pe kg iar floarea uscata intre 10 si 15 ron pe kg.

 95. Giorgian - Reply

  12/01/2015 at 11:14

  Buna ziua, va rog sa-mi trimiteti o oferta de pret la butasi pt 1ha de lavanda si informatii despre plantare, intretinere, comercealizare. Va multumesc.

  • Tudor Panait - Reply

   12/02/2015 at 18:59

   Buna ziua domnule Bulgarea, v-am trimis un email cu informatiile cerute.

 96. Gabriel - Reply

  15/01/2015 at 00:47

  Buna ziua,

  As dori sa stiu care sunt costurile de achizitie de butasi de lavanda pentru o suprafata de 1 ha. Deasemenea, va rog sa imi spuneti care sunt riscurile la care este supusa cultura, avand in vedere conditiile de iarna din zona jud Iasi si cum as putea preveni acest lucru. Va multumesc anticipat

  • Tudor Panait - Reply

   12/02/2015 at 19:57

   Buna ziua domnule Gabriel. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda. In ceea ce priveste clima din Iasi, exista intr-adevar un risc de a inregistra un anumit procent de mortalitate in iernile cu temperaturi mai mici ca -20 de grade si fara zapada. In practica insa, avem clienti in zona Iasului care nu au intampinat probleme majore.

 97. iulia - Reply

  16/01/2015 at 18:25

  Buna seara!Sunt din sudul tarii mai exact zona Corabia Olt si as vrea sa stiu daca merge cultura de lavanda in zona asta cat ma costa butasi pentru 1ha si vreau sa stiu unele specificati tehnice cu privire la intretinerea ei pana la maturitate (daca prezinta boli sau are nevoie de fertilizatori, de irigatie).

  • Tudor Panait - Reply

   12/02/2015 at 20:01

   Buna ziua doamna Iulia. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 98. Ionut - Reply

  22/01/2015 at 20:19

  Buna seara! Am vazut site-ul dumneavoastra si as vrea sa infiintez o cultura de lavanda insa am o nelamurire legata de piata de desfacere, de vanzarea productiei. Multumesc.

  • Tudor Panait - Reply

   07/03/2015 at 23:13

   Buna ziua domnule Ionut. Ca desfacere va recomand ca lucrati chiar cu noi. Noi cumparam floare de lavanda in stare proaspata. Pentru mai multe detalii va invit sa discutam telefonic.

 99. Adi - Reply

  01/02/2015 at 17:08

  Buna ziua,
  As fi interesat sa stiu daca se poate cultiva si in Brașov, pe o suprafața de 4000 mp. As dori sa stiu, daca imi puteti spune:
  - care este costul butasilor pentru cultivare?
  - ce lucrari de pregatire a terenului trebuiesc realizate?
  - cand se estimeaza ca se obtine prima recolta?
  - care este cantitatea medie obtinuta pe aceasta suprafata?
  - care este durata de viata a unei plantatii de lavanda?
  - se preteaza la cultura ecologica?
  - care este pretul mediu de vanzare a culturii de lavanda in verde?

  Multumesc frumos.

  • Tudor Panait - Reply

   07/03/2015 at 23:35

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda. Pentru celalalte intrebari va raspund punctual mai jos:
   1. lucrari de pregatire: scarificare (in cazuri de tasare), arat, discuit, frezat, bilonat (in caz de pericol de baltire)
   2. prima recolta de lavanda pe care o veti valorifica este in anul 2 dar la o capacitate de 30-40%
   3. incepand cu anul 3 ar trebui sa puteti obtine undeva la 4000kg de floare verde la hectar cu soiurile noastre de lavanda
   4. productiv 30 de ani dar cu reimprospatari pe parcurs
   5. desigur
   6. undeva intre 2 si 5 ron pe kg pentru vanzari en-gross sau mai mult pentru decoratiuni

 100. dumi - Reply

  01/02/2015 at 18:06

  Buna ziua. Sunt din Alba Iulia si vreau sa ma inscriu si eu in Asociatie. Avem un teren de 1,2 ha linga Alba Iulia si vrem sa infiintam o cultura de lavanda cu inca o prietena care are si ea 0,8 ha de teren.

  • Tudor Panait - Reply

   07/03/2015 at 23:36

   Buna ziua. Va voi ruga sa ne contactati telefonic folosind oricare numar de telefon din sectiunea Contact pentru a discuta posibilitati de colaborare.

 101. stefancu angelica - Reply

  16/02/2015 at 18:54

  buna ziua.doresc sa infintez o cultura de lavanda pe un hectar.care ar fi pretul butasilor.vreau sa va rog sa i/im raspundeti daca este piata de desfacere si cum se fac contractele ..cum se adera la asociatie/ma multumesc frumos

  • Tudor Panait - Reply

   08/03/2015 at 00:34

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda precum si metoda de colaborare cu noi pentru desfacere.

 102. Ionut - Reply

  23/02/2015 at 00:42

  Buna ziua!
  As dori sa cultiv 1ha cu lavanda in jud. Ialomita si ma intereseaza cateva detalii privind costul infiintarii, lucrari la infiintare/intretinere, recoltare, productie plante verzi/uscate, ulei, preturi de vanzare, posibilitati de valorificare, perioada de amortizare a investitiei, etc. Totodata va rog sa imi mai precizati detalii pentru o posibila colaborare cu dvs.
  Va multumesc!
  P.S. Care soi se preteaza optim pentru corelare cu apicultura?

  • Tudor Panait - Reply

   08/03/2015 at 00:47

   Buna ziua domnule Ionut. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda. Pentru detalii suplimentare va voi invita sa parcurgeti articolele si postarile de pe situl nostru precum si sa intrati in legatura telefonica cu noi.

 103. georgeta - Reply

  23/02/2015 at 14:45

  am un hectar in satul Sohatu jud Calarasi linga Bucuresti mar ineresa o oferta de preturii pt butasi de lavanda,cu stima.

  ,

  • Tudor Panait - Reply

   08/03/2015 at 00:48

   Buna ziua doamna Georgeta. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 104. mariean pertica - Reply

  06/03/2015 at 22:12

  buna ziua as dori sa fac o plantatie de lavanda pe o suprafata de 5000 mp spunetimi citi butaci imi trebuie si cit mar ajunge investitia pe aceasta suprafata si cum trebuie sa pragatesc solul . si cum sa pot vinde as dori sa mentionez ca terenu se afle la altitudinea de cca 350 m.d.m

  • Tudor Panait - Reply

   08/03/2015 at 01:40

   Buna ziua domnule Mariean. V-am trimis o oferta de pret cu butasi de lavanda pentru cererea precedenta de 7000mp.

 105. mariean petrica - Reply

  07/03/2015 at 19:27

  buna ziua mar interesa si pe mine o plantatie de lavanda , am o suprafata de cca 7000 mp si as dori sa o plantez cu butasi de lavande , va rog daca se poate sami spuneti cit mar costa butasi pentru aceasta suprafata si cum sa pot comanda

  • Tudor Panait - Reply

   08/03/2015 at 01:39

   Buna ziua domnule Mariean. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 106. vasile balan - Reply

  12/03/2015 at 14:47

  Buna ziua d- le Tudor , vreau sa plantez o suprafata de 25 mp cu lavanda in curtea casei m-ar interesa nr de butasi, cost si cum pot face comanda Unde pot gasi un ” manual” ptr cultivarea lavandei?

  • Tudor Panait - Reply

   19/06/2015 at 11:54

   Buna ziua domnule Balan. Numarul de butasi de lavanda pentru aceasta suprafata depinde de spatierea dorita de dvs. dar daca ar fi sa dispuneti pe linii atunci aveti nevoie de aproximativ 50 de butasi. Comanda se face in sectiunea “Butasi de Lavanda” iar manualul va veni in colet odata cu butasii de lavanda.

 107. Daniela Constantin - Reply

  15/03/2015 at 11:54

  Buna ziua,
  As dori o recomandare din partea Dvs privind plantarea LAVANDEI la Breaza(Prahova).Panza freatica e mai sus,terenul nu este drenabil.
  Va multumesc.

  • Tudor Panait - Reply

   19/06/2015 at 11:56

   Buna ziua doamna Constantin. Daca exista riscul ca apa sa stea pe teren datorita panzei freatice de suprafata, atunci nu va recomand sa infiintati o cultura de lavanda pe acea sola.

 108. Adamaris - Reply

  24/03/2015 at 22:04

  Buna ziua,
  Puteti va rog sa-mi trimiteti si mie oferta de pret pentru butasii necesari unui hectar de teren? De asemenea as dori sa stiu care este PH-ul optim al solului pentru astfel de soi.
  Va multumesc anticipat.

  • Tudor Panait - Reply

   19/06/2015 at 13:07

   Buna ziua doamna Adamaris. V-am trimis oferta de pret pe email. pH-ul optim este neutru spre alcalin.

 109. mare ilie - Reply

  20/04/2015 at 20:02

  Buna ziua. Vreau sa infintez o cultura de lavanda intoamna pe 0,4 ha, dar as incerca acum pe 7 ari(terenul e pregatit).Este prea tarziu acum ?In cazul in care se pot planta butasii in luna curenta, puteti livra cantitatea necesara ? Zona de plantare este in BN,altitudine 400 m. Multumesc !

  • Tudor Panait - Reply

   19/06/2015 at 15:16

   Buna ziua domnule Mare. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 110. Adrian - Reply

  19/05/2015 at 11:24

  Buna ziua. As dori sa înființez o plantație de lavanda pe aprox. 3000m-1 ha(depinde de rentabilitate) si m’ar interesa o oferta de preț din partea Dvs. Oferiți si suport in vederea vânzării acesteia? Aștept cu interes un răspuns din partea Dvs. O zi frumoasa!

  • Tudor Panait - Reply

   19/06/2015 at 15:37

   Buna ziua domnule Adrian. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda.

 111. munteanu florin - Reply

  28/05/2015 at 20:44

  sunt din bacau si m-ar interesa sa infiintez o cultura de lavanda eu fiind apicultor,dupa cat am inteles aceasta infloreste in lunile iulie august ceea ce ar fi foarte bine pentru albine deoarece culesul in lunile respective este aproape inexistent mar interesa ce specie ar fi mai recomandata si as planta cativa butasi chiar de anul asta sa vad cum le merge

  • Tudor Panait - Reply

   19/06/2015 at 16:16

   Buna ziua domnule Munteanu. Daca va aflati in zona estica a judetului Bacau, la altitudine mai mare, atunci veti avea floare de lavanda in perioada iunie-iulie si posibil si prima parte din iulie. Daca sunteti in zona mai calda a judetului, atunci inflorirea are loc ceva mai devreme. Un al doilea rand de floare dar mai mic cantitativ ar putea aparea in luna iulie sau august dar depinde foarte mult de caldura si precipitatii. Dat fiind faptul ca sunteti apicultor, cel mai bine este sa experimentati pentru a afla cu exactitate perioadele uzuale de inflorire in zona dvs.

 112. Eniko Filep - Reply

  05/06/2015 at 09:08

  Bună ziua tuturor! Mă bucură nespus de mult interesul pe care îl văd pentru afaceri cu lavandă. Doresc mult succes tuturor, iar D-lui Panait felicitări pentru articolul bine documentat. Puteți găsi multe informații și pe http://thepurplegold.com/. Vă invit cu drag!

 113. Roxana - Reply

  10/06/2015 at 23:00

  Buna ziua,

  Detin o suprafata de 0.2 ha. Imi puteti trimite o oferta de butasi sa sa imi spuneti ce posibiliati de desfacere ar exista pentru o suprafata asa mica? Multumesc.

  • Tudor Panait - Reply

   19/06/2015 at 16:34

   Buna ziua doamna Roxana. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda.

 114. Cosmin - Reply

  17/06/2015 at 11:23

  As vrea sa cultiv si eu o suprafata de teren. 30 de ari ar fi ideal pentru mine. As dori informatii si preturi va rog.

  • Tudor Panait - Reply

   19/06/2015 at 16:37

   Buna ziua domnule Cosmin. V-am trimis oferta de pret pentru butasi de lavanda pe email.

 115. Stoian Dragi Cristina - Reply

  26/06/2015 at 13:22

  Bună ziua sunt din jud Teleorman in sudul țării aș vrea să cultiv un ha de lavandă și nu știu dacă solul din această zonă e favorabil pt această cultura și pentru mai multe informații puteți da un număr de contact. Mulțumesc mult.

  • Tudor Panait - Reply

   16/07/2015 at 22:23

   Buna ziua doamna Stoian. Ne puteti contacta folosind sectiunea “Contact” pentru a va lamuri asupra pasilor de urmat pentru analiza solului.

 116. petronela - Reply

  04/07/2015 at 23:02

  Buna seara,as dori sa incep si eu o afacere cu levanda.pt 1 ha,cit ajung costurile…si pasii…
  as mes pe mail,un nr de tel se poate?multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   16/07/2015 at 22:32

   Buna ziua doamna Petronela. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda pentru a discuta in detaliu.

 117. Neagoe Sorin - Reply

  06/07/2015 at 08:38

  Buna ziua.Sunt din sudul tarii mai exact zona Caracal Olt si as vrea sa stiu daca merge cultura de lavanda in zona asta cat ma costa butasi pentru 1ha si vreau sa stiu unele specificati tehnice cu privire la intretinerea ei pana la maturitate (daca prezinta boli sau are nevoie de fertilizatori, de irigatie)dar si modalitatea de desfacere

  • Tudor Panait - Reply

   16/07/2015 at 22:36

   Buna ziua domnule Neagoe. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda precum si informatii generale.

 118. Nicoleta - Reply

  06/07/2015 at 15:37

  Buna ziua.
  Sunt din Calugareni, jud. Giurgiu. Vreau sa cultiv pentru mine, in curte, lavanda.
  Imi puteti trimite o lista de preturi?

 119. Gyöngyvér Cserei - Reply

  06/07/2015 at 15:47

  Buna ziua! As dori si eu sa plantez lavanda la toamna si va rog sa-mi explicati cum se procedeaza la comanda. Trebuie sa fac rezervare de acum sau pot sa comand in octombrie? E vorba de 50 de butasi, mai mult ca sa invat…sunt la inceput de drum.

 120. laurentiu - Reply

  12/07/2015 at 15:22

  va salut cu respect,sunt din jud Valcea si detin o suprafata de 3000 mp de pamant unde as dori sa infiintez o plantatie de lavanda…as dori sa a flu mai multe detalii despre asta si anume de cati butasi am nevoie ,pretul lor ,si unde pot comercializa florile de lavanda ?multumesc anticipat!!!

  • Tudor Panait - Reply

   16/07/2015 at 22:49

   Buna ziua domnule Laurentiu. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 121. Georgiana Ilie - Reply

  15/07/2015 at 16:15

  Buna ziua,

  As dori sa comand un nr de butasi Hemos pentru o suprafata de 500m. pe viitor, as dori sa pornesc o afacere cu lavanda si sa extind la 1 h, dar momentan fac un studiu de fesabiliate si doresc sa incep cu o suprafata mai mica. Imi spuneti va rog, cati butasi ar tb sa comand pentru aceasta suprafata? Multumesc mult.

  • Tudor Panait - Reply

   16/07/2015 at 22:55

   Buna ziua doamna Ilie. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda.

 122. Marius - Reply

  31/07/2015 at 18:38

  As vrea sa plantez pe o suprafata 5000m cati butasi mi-ar trebui si in ce pret ma incadrez

  • Tudor Panait - Reply

   05/08/2015 at 21:58

   Buna ziua domnule Marius. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 123. Nicoleta B - Reply

  16/08/2015 at 15:20

  Buna ziua,

  Va rog sa-mi transmiteti o oferta de butasi de lavanda necesari pentru infiintarea unei culturi pe 1 ha. Terenul este in jud. Braila intr-o zona secetoasa. Va rog sa-mi transmiteti si informatii despre infiintarea culturii, intretinere, recoltare si comercializare.Multumesc anticipat si felicitari pentru realizari dvs.

  • Tudor Panait - Reply

   17/08/2015 at 22:28

   Buna ziua doamna Nicoleta. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda. Privitor la infiintare si intretinere va invit sa parcurgeti articolele dar si postarile de pe site pentru a va forma o baza de cunostiinte. Privitor la recoltare, aceasta poate fi facuta manual (zilieri si secera pentru suprafata dvs.) sau mecanizat (utilaj atasabil la tractor sau combina cu “head” pentru lavanda) pentru suprafete mai mari. Privitor la comercializare, primul dvs. contact putem fi noi – achizitionam floare de lavanda in stare proaspata.

 124. flori - Reply

  31/08/2015 at 21:39

  Visez cu ochii deschisi la o cultura de lavanda! As vrea sa stiu ce costuri sunt pentru infiintarea culturii pe 1 ha -fie prin seminte, fie prin butasi, ce profit anual se poate obtine prin valorificarea plantei in stare uscata sau verde si cati cultivatori de lavanda sunt in prezent in tara.Va multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   07/09/2015 at 23:09

   Buna ziua doamna Flori. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda. Noi achizitionam numai floare proaspata si in medie puteti obtine in acest fel un venit anual de 2000-5000 euro la hectar in functie de calitatea materialului floral oferit. Legat de numarul de cultivatori de lavanda din tara nu ma pot pronunta pentru ca nu exista o consolidare facuta independent (majoritatea nu sunt declarati la APIA si astfel sunt necunoscuti).

 125. Ragea Silviu - Reply

  13/09/2015 at 11:53

  Va rog sa imi trimiteti o oferta de pret pentru infiintarea unei culturi de lavanda pe o,5ha si detalii despre cum se planteaza. Multumesc.

  • Tudor Panait - Reply

   30/09/2015 at 22:09

   Buna ziua domnule Ragea. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 126. Mihai - Reply

  01/10/2015 at 01:32

  Exista piata de desfacere in Romania? Din ce vad toata lumea vinde butasi dar nimeni nu achizitioneaza florile. Cum valorificam? Stiti de firme care fac contract pentru ridicarea florilor?

  • Tudor Panait - Reply

   15/10/2015 at 23:50

   Buna ziua domnule Mihai. Noi achizitionam floare de lavanda in stare proaspata si in cantitati mari.

 127. Balaciu Ion - Reply

  11/10/2015 at 16:04

  Va rog sa imi trimiteti o oferta de pret pentru a infinta o cultura de lavanda pe o suprafata de 1ha si daca se poate si cateva detali despre cum se planteaza, la ce distanta, la ce adincime etc.Va multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   16/10/2015 at 00:02

   Buna ziua domnule Balaciu. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 128. Marius - Reply

  20/10/2015 at 14:12

  Buna ziua,as dori o oferta de pret pentru 0.5 ha de butasi lavanda.Multumesc!

  • Tudor Panait - Reply

   21/10/2015 at 00:51

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 129. ION - Reply

  28/10/2015 at 22:08

  VREAU SA STIU CIT M-AR COSTA BUTASII PENTRU 50 ARI AS VREA SA-I CUMPAR PENTRU PRIMAVARA

  • Tudor Panait - Reply

   20/12/2015 at 22:17

   Buna ziua domnule Ion, v-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 130. Victoria - Reply

  29/10/2015 at 14:26

  Buna ziua, imi doresc si eu la toamna viitoare sa plantez un hectar de lavanda, pamintul se afla pe panta, sub padure,as dori sa-mi oferiti o oferta de pret pentru butasi si detalii privind plantarea, ingrijirea…
  Va multumesc!

  • Tudor Panait - Reply

   20/12/2015 at 22:19

   Buna ziua doamna Victoria, v-am trimis pe email oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 131. Sorina Caranfil - Reply

  31/10/2015 at 08:58

  Buna ziua!
  Va rog sa imi transmiteti si mie pe e-mail oferta de pret pentru butasi de lavanda.
  Multumesc!

  • Tudor Panait - Reply

   20/12/2015 at 22:24

   Buna ziua doamna Caranfil, v-am contactat si pe email. Voi avea nevoie sa stiu ce cantitate de butasi de lavanda doriti pentru a va putea face o oferta de pret concreta.

 132. Mitza - Reply

  10/11/2015 at 21:31

  Buna seara..doresc si eu o oferta de pret pentru 1ha de butasi lavanda. daca se poate sa-mi spuneti daca ar merge pusa in zona Godeanu MH zona mai de munte..multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   20/12/2015 at 22:53

   Buna ziua, v-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda.

 133. Emil Zembrea - Reply

  12/11/2015 at 19:09

  Santem o asociatie si ne-ar interesa sa colaboram pt. infiintarea unei culturi de lavanda in jud.Bihor,pe o suprafata de aprox.2Ha Asteptam propunerile dv. pentru colaborare.

  • Tudor Panait - Reply

   20/12/2015 at 22:54

   Buna ziua domnule Zembrea. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 134. Mata Irina - Reply

  15/11/2015 at 16:44

  Va rog frumos îmi puteti spune si mie la 4000mp cati butasi îmi trebuie si cat ma costa multumesc astept raspuns.

  • Tudor Panait - Reply

   20/12/2015 at 22:56

   Buna ziua doamna Mata. V-am trimis pe email oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 135. Staicu Florin - Reply

  25/11/2015 at 12:06

  Va salut , imi puteti spune si mie daca stiti pe cineva u plantatie de lavanda in judetul constanta ? As dori sa merg la fata locului sa vad si eu cum ii merge

  • Tudor Panait - Reply

   20/12/2015 at 23:40

   Buna ziua domnule Staicu. Din pacate nu va pot ajuta cu informatii cu privire la o cultura publica in judetul Constanta. Va pot invita insa sa vizitati cultura noastra din judetul Timis. Va voi ruga sa ne contactati telefonic pentru a stabili impreuna o zi si o ora pentru vizita.

 136. Olaru Emanuel - Reply

  13/12/2015 at 21:12

  Credeti ca e tarziu sa plantez in aceasta perioada {13.12} ? Timpul este favorabi cred eu.As cistiga timpul din primavara.Si bineinteles oferta dumneavoastra. Cu stima.

  • Tudor Panait - Reply

   20/12/2015 at 23:54

   Buna ziua domnule Olaru. Vremea permite intr-adevar plantarea lavandei in majoritatea regiunilor atat timp cat puteti lucra solul. V-am trimis un email pentru a discuta in detaliu.

 137. adi - Reply

  18/01/2016 at 16:15

  pentru un hectar cate plante mi’ar trebui si la ce pret le achizitionez.exista piata de desfacere in romania sau cerere pt lavanda .sau centre unde as putea duce lavanda? Va multumesc anticipat pt raspuns.

  • Tudor Panait - Reply

   28/01/2016 at 22:57

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda. Privitor la desfacere, noi achizitionam floare de lavanda in stare proaspata.

 138. adi - Reply

  19/01/2016 at 23:59

  as dori sa infiintez pe 3000 m2 o cultura de lavanda .cati butasi imi trebuiesc , si la ce pret .VA MULTUMESC

  • Tudor Panait - Reply

   28/01/2016 at 23:00

   Buna ziua. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 139. Tibu Adrian - Reply

  01/02/2016 at 19:02

  Buna ziua!
  In primul an ii trebuie aplicat vreun tratament foliar? Sau din anul 3 cand devine matura?
  Daca da, ce substante?
  Multumesc!

  • Tudor Panait - Reply

   05/03/2016 at 01:30

   Buna ziua domnule Tibu. Noi nu recomandam aplicarea de tratamente preventive in cultura de lavanda. Orice tratament va trebui aplicat numai atunci cand este necesar cu substantele potrivite pentru problema respectiva.

 140. Cristian - Reply

  26/02/2016 at 11:30

  Buna ziua as dori sa infintez o cultura de 0,5 h in toamna si pe anul viitor 2 h,vas ruga sa imi trimiteti o oferta cu pretul butasilor…..va multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   05/03/2016 at 01:49

   Buna ziua domnule Cristian. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavada.

 141. Carmina - Reply

  01/03/2016 at 08:49

  Buna ziua,

  As dori sa cumpar cativa butasi pentru curtea casei, suprafata mica – aproximativ 4.5 mp, imi puteti spune care este cantitatea minima de butasi care se pot comanda si un pret, va rog? As apecia si un termen de livrare.

  Multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   05/03/2016 at 01:51

   Buna ziua doamna Carmina. Cantitatea minima in acest moment este de 50 de butasi de lavanda iar comanda se plaseaza in sectiunea Butasi de lavanda.

 142. Madalina - Reply

  01/03/2016 at 17:55

  Buna ziua sunt din iasi si m ar interesa sa infiintez o cultura de lavanda ,am deocamdata 1000m2 puteti sa mi spuneti de cati butasi am nevoie si la ce pret si daca exista piata de desfacere ? Multumeac anticipat !!

  • Tudor Panait - Reply

   05/03/2016 at 01:52

   Buna ziua doamna Madalina. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda.

 143. Orasanu cristian - Reply

  04/03/2016 at 11:20

  Buna ziua! Sunt din judetul Braila si as dori sa incep si eu un mic proiect cu aceasta planta minunata…ma intereseaza cati butasi imi trebuie pentru 0,5 hectare…in general ma ocup de agricultura dar niciodata nu am cultivat aceasta planta perena…ma intereseaza cu ce acte vin insotiti butasii si daca sunt certificati bio.Va multumesc!

  • Tudor Panait - Reply

   05/03/2016 at 01:54

   Buna ziua domnule Orasanu. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 144. Florica Silivestru - Reply

  07/03/2016 at 21:15

  Buna seara,

  Am citit articolul si comentariile legate de cultivarea lavandei.
  As dori daca se poate sa cultiv pe 0,25 ha in zona Vrancea levantica.
  Va rog imi puteti spune de cati butasi am nevoie,care este pretul si daca pot fi livrati in Bucuresti sau acolo in Vrancea .
  La culegerea ei poate veni cineva in zona au trebuie trimisa la Timisoara?

  • Tudor Panait - Reply

   12/03/2016 at 00:10

   Buna ziua doamna Silivestru. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda precum si detaliie unei eventuale comenzi.

 145. Simona Sora - Reply

  16/03/2016 at 10:53

  Buna ziua!

  As dori mai multe informatii despre achizitionarea de butasi. Noi vrem sa facem o plantatie mica in curte pentru a vedea daca se prind. Mai aveti pe stoc cativa butasi? Mentionez ca suprafata de teren se afla in apropiere de Zimnicea. De asemenea as dori sa stiu cu ce documente insotitoare vin butasii, daca sunt ecologigi si ce oferta de pret exista.

  Multumesc!

  Simona

  • Tudor Panait - Reply

   02/05/2016 at 17:40

   Buna ziua doamna Sora. Sezonul de transplantari din acesta primavara este finalizat. La aceasta data vremea nu mai permite transplantarea butasilor de lavanda in conditii bune. Pentru a va putea face o oferta de pret concreta va voi ruga sa ne contactati folosind sectiunea Contact si sa specificati suprafata pe care doriti s-o infiintati sau cantitatea pe care doriti s-o cumparati.

 146. Nicolae Emil - Reply

  31/03/2016 at 15:53

  Buna ziua,m-ar interesa informatii cu privire la o posibila colaborare(in ce conditii,achizitie,pret,etc)

  • Tudor Panait - Reply

   02/05/2016 at 17:43

   Buna ziua domnule Nicolae. Va invitam sa ne contactati folosind orice metoda preferati din sectiunea Contact.

 147. Adi - Reply

  07/04/2016 at 16:24

  Buna ziua,

  As dori si eu o oferta pentru plantarea a aproximativ 1.5 ha

  Va multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   02/05/2016 at 18:02

   Buna ziua domnule Adi. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda.

 148. Noemi - Reply

  09/04/2016 at 16:20

  Buna ziua, m-ar interesa o oferta de pret pentru 250 de butasi de lavanda cu frunza ingusta si as vrea sa stiu daca s-ar putea livra la sfarsit de aprilie?

  • Tudor Panait - Reply

   02/05/2016 at 18:24

   Buna ziua. Pentru a cumpara aceasta cantitate de butasi de lavanda va trebui sa plasati o comanda in sectiunea Butasi de lavanda.

 149. petrisor d. - Reply

  12/04/2016 at 21:01

  Buna ziua, Sunt din zona Ialomita.
  Doresc sa stiu daca acest produs merge in acesta zona.As incerca pe 0,5ha.
  Ce puteti sa-mi spuneti.
  da, sunt agricultor. m-as orienta catre aceasta cultura.
  Ce puteti sa-mi spuneti despre desfacere acestui produs.
  multumesc.
  petrisor d.

  • Tudor Panait - Reply

   02/05/2016 at 21:29

   Buna ziua domnule Petrisor. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda. Inainte de a infiinta cultura de lavanda va fi necesar sa faceti o analiza de sol. In momentul in care noi va dam un ok tehnic aveti libertatea de a infiinta cultura de lavanda si va putem ajuta si cu desfacerea.

 150. Armina - Reply

  14/04/2016 at 21:53

  Buna seara!as dori,va rog ,daca puteti sa mi daca este necesară o analiza de pamant pe hectarul unde vreau sa plantez..(Zona Cluj) va multumesc anticipat

  • Tudor Panait - Reply

   02/05/2016 at 21:32

   Buna ziua doamna Armina. Procedura noastra de vanzare de butasi de lavanda implica interpretarea unei analize de sol inainte de a va putea vinde butasii de lavanda. In acest fel ne asiguram ca dvs. veti putea valorifica recolta de lavanda la noi sau la alt procesator. Va invit sa ne contactati telefonic la numerele din sectiunea Contact pentru a va ghida pas cu pas in testarea corecta a terenului dvs.

 151. Ana-Maria - Reply

  13/06/2016 at 08:30

  Buna dimineata! As citit din postariile de mai sus si ma-m informat cu privire la anumite intrebari pe care le aveam ,insa vroiam sa va mai intreb un lucru .Eu vreau sa plantez lavanda anul asta din toamna pe o suprafata de 300 de mp de teren numai ca terenul nu este pe numele meu este al parintiilor ,in acest caz cum as putea sa-mi vand productia din vara ? trebuie sa am terenul pe numele meu sau pot sa vand si ca persoana fizica neautorizata? butasii de lavanda pt toamna la ce pret sunt ? din cate am citit pt 300 de mp de teren as avea nevoie de 600 de buc! as opta mai mult pt soiul de lavanda pt decoratiuni ,ceaiuri pt soiul care merge bine si la apicultura! va multumesc pt timpul acordat! o zi frumoasa!

  • Tudor Panait - Reply

   19/06/2016 at 01:21

   Buna ziua doamna Ana-Maria. Pentru a fi 100% in legalitate, puteti face un contract de comodat cu parintii dvs. pentru a putea lucra acel teren. Apoi ramane la latitudinea dvs. sa alegeti forma juridica preferata pentru a desfasura activitatea (PF cu certificat de producator de la primarie, PFA, II, SRL, etc.). Pentru a cumpara butasi de lavanda de la noi este suficient sa plasati o comanda in sectiunea Butasi de Lavanda la pretul afisat.

 152. Ilie borsan - Reply

  13/06/2016 at 11:54

  Am teren arabil in doua zone Mures si Maramures cata doua hectaresi vreau sa cultiv lavanda .
  Care sunt primii pasi ce trebuiesc facuti pentru a nu gresi ?

  • Tudor Panait - Reply

   19/06/2016 at 01:23

   Buna ziua domnule Borsan. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda precum si pasii de urmat inainte de a infiinta noua cultura.

 153. nicoleta - Reply

  04/07/2016 at 09:10

  buna ziua!as dori sa incep cultivarea de lavanda.am mult teren care sta nefolosit si de mult imi doresc da fac ceva ce el dar pana acum nu am gasit nimic ce as putea face sa fie si placut .acum ca n-am gasit cred ca e ceea ce mi ar place,de aceea as dori sa stiu mai multe.de ex daca trebuie solul pregatit sau daca este fertil si dupa cat timp de face prima recolta daca eu as planta butasi in octombtie.multumesc acticipat!

  • Tudor Panait - Reply

   20/07/2016 at 23:52

   Buna ziua doamna Nicoleta. Inainte de a incepe va trebui sa faceti o analiza de sol (articol aici) iar daca rezultatele sunt bune puteti incepe pregatirea solului. Prima recolta pe care o veti folosi este in anul 2 de viata al culturii si reprezinta undeva la 30-40% din potentialul maxim care se obtine in anul 3 de cele mai multe ori. Floarea de lavanda din anul 1 se taie inainte de a inflori pentru a distribui energia plantei catre dezvoltarea tulpinii si a radacinii.

 154. dumachi nicoleta - Reply

  17/07/2016 at 16:06

  m ar interesa si pe mine mai multe detelii despre cultura de lavanda.mai intai ar trebui sa va trimit proba de sol?

  • Tudor Panait - Reply

   21/07/2016 at 00:24

   Buna ziua doamna Dumachi. Va recomand sa cititi acest articol in prima faza. Va putem face si o oferta de pret pentru butasii de lavanda daca veti dori sa infiintati o cultura.

 155. ANDRO LIDIA - Reply

  21/07/2016 at 08:56

  Sunt din Neamț.Aș dori să inființez 0,5-1ha cu lananda, mă puteți ajuta cu mai multe informații despre tehnologia de cultivare a acesteia?
  Puteți să-mi dati o adresă a unui cultivator de prin regiune?Aș dori să vizitez o plantație.

  • Tudor Panait - Reply

   08/08/2016 at 01:54

   Buna ziua doamna Lidia, v-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda. Pe langa materialele informative de pe site, va invitam sa discutam si telefonic pentru a va clarifica aspectele necunoscute.

 156. Ionut - Reply

  14/08/2016 at 15:24

  Buna ziua ! Ma numesc Ionut si locuiesc in judetul Buzau.As dori sa plantez lavanda pe o suprafata de 0,25 ha. Va rog sa ma ajutati cu mai multe informatii despre cultura de lavanda.Puteti sa ne sprijiniti si la desfacerea produsului final? Va multumesc!

  • Tudor Panait - Reply

   16/08/2016 at 02:19

   Buna ziua domnule Ionut. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 157. Madalin - Reply

  18/08/2016 at 12:45

  Buna ziua. Asi dori sa infiintez o plantatie de lavanda de 0.5ha, plate 1ha Inca nu aunt decis LA suprafata. Aveti butasi pentru toamna aceasta?

  • Tudor Panait - Reply

   19/08/2016 at 22:25

   Buna ziua domnule Madalin. V-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasi de lavanda.

 158. ILIE BADALUTA - Reply

  10/09/2016 at 23:25

  Doresc sa plantez 0,50ha cu lavanda.Sint la inceput si nu stiu nimic despre aceasta cultura. Va rog spunetimi cum sa incep citi butasdi imi trebuie ce soi sa folosesc si cit costa.Ma aflu la 7 km de suceava.Va multumesc si astept un raspuns.

 159. Alina - Reply

  26/11/2016 at 20:12

  Buna seara,
  As dori sa pantez initial in gradina pe aproximativ 700 metrii patrati ,va rog sa-mi dati mai multe detalii privind tipul de lavanda pe care mi-l recomandati ,cati butasi as avea nevoie pentru suprafata mentionata mai sus si care ar fi costul lor.Terenul pe care-l detin se afla in com.Foeni jud.Timis.Va multumesc si astept raspunsul dvs.

  • Tudor Panait - Reply

   09/12/2016 at 19:07

   Bună ziua doamnă Alina, v-am trimis un email cu oferta de preț pentru butași de lavandă.

 160. Claudia Sima - Reply

  12/02/2017 at 20:49

  Bună seara. As dori sa înființez o cultură de lavanda pe o suprafață de 1200 metri pătrați.Mă interesează ce tip de lavanda ar trebui sa plantez și câți butasi ar trebui. Vă mulțumesc și aștept răspunsul dvs.

  • Tudor Panait - Reply

   21/02/2017 at 15:30

   Buna ziua doamna Sima, v-am trimis pe email oferta de pret pentru butasii de lavanda necesari.

 161. THEODOR ANGHEL - Reply

  10/04/2017 at 20:03

  Buna seara, ma intereseaza si pe mine o oferta de pret pentru o cultura mica de lavanda, pe aproximativ 2.500 mp. Restul intrebarilor pe mail. O seara buna.

  • Tudor Panait - Reply

   13/06/2017 at 23:39

   Buna ziua domnule Anghel, v-am trimis un email cu oferta de pret pentru butasii de lavanda.

 162. Mariana Neculai - Reply

  22/04/2017 at 21:00

  Buna seara,
  Vreau sa infiintez o cultura de lavanda pe o suprafata de 400 mp. Mă interesează ce tip de lavanda ar trebui sa plantez și câți butasi ar trebui. Vă mulțumesc și astept raspunsul dvs.

  • Tudor Panait - Reply

   13/06/2017 at 23:38

   Buna ziua doamna Neculai, v-am trimis un email cu un raspuns.

 163. danila loredana - Reply

  12/06/2017 at 17:41

  buna ziua,

  as dori sa stiu daca achizionati flori de lavanda.

  multumesc

  • Tudor Panait - Reply

   13/06/2017 at 23:35

   Buna ziua, cumparam floare de lavanda. V-am trimis un email cu pasii de urmat.

 164. Alina - Reply

  16/06/2017 at 19:23

  Buna seara! Ma interesează si pe mine, daca puteți sa ma ajutați, momentul optim de culegere al lavandei pentru flori uscate pe care le voi folosi la ceai sau eventual de pus in săculeți in șifonier. Care trebuie sa fie culoarea seminței sau gradul de înflorire? Mulțumesc anticipat!!

  • Tudor Panait - Reply

   02/07/2017 at 20:55

   Buna ziua. Ideal ar fi sa recoltati florile pentru miros maxim in loc de aspect frumos. Asta inseamna undeva in prima saptamana de iulie in zonele sudice si de vest sau mijloc de iulie in restul tarii (cand florile au pierdut din culoare).

 165. Maria - Reply

  21/06/2017 at 14:15

  Bună ziua!
  Va rog sa-spuneți care sunt
  ”pașii” pentru a valorifica floarea de lavandă?
  Zi bună!

  • Tudor Panait - Reply

   02/07/2017 at 21:02

   Buna ziua, subiectul acesta este foarte vast si am incercat sa-l abordam in multe din raspunsurile la intrebarile de pe site. In general, totul depinde de suprafata – daca e suprafata mare atunci veti merge cel mai probabil la un procesator pentru a distila florile si apoi veti vinde en-gross acel ulei (fie singura, fie in asociere sau printr-un intermediar). Daca este o surpafata mica, atunci nu se justifica o vanzare en-gross si cel mai probabil veti tinti floare nedistilata spre florarii, organizatori de evenimnete, mici producatori de cosmetica/ceaiuri/condimente.

 166. Sandu Luiza - Reply

  25/06/2017 at 19:50

  Buna seara,as dori sa cultiv lavanda pe o suprafata de 800mp,pentru inceput,in judetul Arges.Credeti ca as putea obtine randament?Un pret pentru aceasta cultura m-ar interesa de asemenea.Multumesc anticipat!Seara frumoasa!

  • Tudor Panait - Reply

   02/07/2017 at 21:04

   Buna ziua doamna Sandu, v-am raspuns pe email.

 167. cimpanu ioan orel - Reply

  30/08/2017 at 13:54

  am 70 ari de gradina cit ma costa pentru a planta tot

  • Tudor Panait - Reply

   01/09/2017 at 16:11

   Buna ziua domnule Cimpanu, v-am trimis un email cu oferta de pret pentru acesti butasi de lavanda.

Lasă un comentariu