Se încarcă conținutul ... Încărcare depinde de viteza conexiunii!

Primii pasi inainte de a infiinta o cultura de lavanda

Postat pe de catre Tudor Panait / Postat in Articole | 84 Comentarii

Lavanda de Romania Cultura de Lavanda

Circula multe articole pe internet cu privire la cerintele tehnice necesare pentru a infiinta o noua cultura de lavanda insa multe surse ofera informatii contradictorii care induc in eroare viitorii fermieri. Multi fermieri ajung in situatia in care, dupa o investitie de 2-3 ani, nu pot valorifica recolta din motive de incompatibilitate tehnica intre tipul de sol, specia si soiul de lavanda si metoda de valorificare. Vom incerca sa lamurim in acest articol toate aspectele neclare si sa punem la dispozitia viitorilor cultivatori de lavanda un plan de actiune care ii va ajuta sa decida daca este oportun sau nu sa infiinteze o cultura de lavanda.


CITESTE MAI MULT

Secretele de pe langa o noua cultura de lavanda – interviu pentru Agro Inteligenta

Postat pe de catre Tudor Panait / Postat in Postari | Etichetat | 62 Comentarii

Lavanda de Romania, cultura de lavanda

Dorim ca intreprinzatorii unui agribusiness bazat pe lavanda sa fie informati corect, motiv pentru care publicam aici un link catre interviul pe care l-am acordat publicatiei AgroInteligenta in 2014 in care vorbim despre costurile infiintarii unei culturi de lavanda.

Secretele cultivării lavandei: Ce trebuie sa stii inainte sa incepi o afacere cu ”aurul mov” din agricultura

Lavanda de Romania transforma Banatul in Provence

Postat pe de catre Tudor Panait / Postat in Articole | 21 Comentarii

Interviu preluat de pe MiciProducatori.ro in care vorbim despre afacerea Lavanda de Romania.

Am luat un interviu tinerei echipe care a creat brand-ul și afacerea Lavanda de România. Și vă spunem concluzia înainte să citiți interviul: avem o nouă generație de cultivatori și de fermieri, deschiși către nou, interesați de crearea unei imagini și a unui brand, preocupați de calitate și cu o gândire antreprenorială. Cu așa oameni nu putem decât să fim foarte optimiști privind viitorul Micilor Producători!

Lavandă de România este un proiect de suflet al unei familii tinere și întreprinzătoare timișorene. Afacerea noastră se bazează pe furnizarea de butași de lavandă de calitate excelentă și la un preț foarte bun.În planurile de viitor am inclus servicii de distilare și prelucrare de ulei esențial de lavandă din produția proprie dar și a producătorilor din România ne spun Irina și Tudor Panait, tinerii care colorează Banatul în  mov-lavandă .


CITESTE MAI MULT

Lavanda trebuie tunsa corect!

Postat pe de catre Tudor Panait / Postat in Postari | Etichetat , | 81 Comentarii

Lavanda de Romania, lavanda trebuie tunsa corect nu ca aceasta planta degradata

Am calatorit in diverse locuri iarna aceasta si din intamplare am dat peste aceste tufe de lavanda intr-un parc din Ungaria.
Suferind de defectul profesional de a filtra tot ceea ce vedem prin culoarea mov-indigo, ne-am oprit sa admiram aranjamentul peisagist dar mai ales sa analizam motivele pentru care cateva plante adulte se aflau intr-o stare deplorabila.

CITESTE MAI MULT

Cultura de lavanda, primele noastre experiente

Postat pe de catre Tudor Panait / Postat in Postari | Etichetat | 147 Comentarii

Lavanda de Romania, inspiratia noastra, campurile de lavanda din Provence.

Levantica a intrat in vietile noastre de multa vreme. Vizitam regiunea Provence, in Franta, cand am mers pentru prima oara printr-un lan plantat cu lavanda, ne-am indragostit imediat atat de planta in sine cat si de felul in care se cultiva, dispunerea liniara care da o geometrie asa de frumoasa oricarui loc din natura. In plus, de ceva vreme ne gandeam sa incepem o mica afacere de familie, in care sa investim cu dragoste in inima Banatului.

CITESTE MAI MULT

Butasi de lavanda, ingrijire dupa plantare

Postat pe de catre Tudor Panait / Postat in Articole | Etichetat | 112 Comentarii


Daca plantati butasi de lavanda, trebuie sa aveti in considerare ingrijirea ulterioara a tufei, lucru independent de recoltare. Lavanda se tunde dupa ce florile se trec, si se taie la jumatate pana la doua treimi. In urma procesului, planta este stimulata, energia ei mergand in radacina, in ramificare, si astfel intreaga tufa se va regenera mai sanatos. De asemenea, acest proces de ingrijire duce si la o inflorire mai bogata in sezonul urmator.

CITESTE MAI MULT

Butasi de lavanda, modul de plantare

Postat pe de catre Tudor Panait / Postat in Articole | Etichetat | 165 Comentarii


Exista doua variante prin care puteti realiza o cultura de lavanda plantand butasi: manual sau mecanizat. Fie folositi un utilaj pentru plantat rasaduri, fie executati manual operatiunea in felul urmator: realizati o groapa de aproximativ 13 cm adancime, introduceti butasul de lavanda si acoperiti bine cu pamant radacina, pentru a nu ramane goluri de aer. Nu uitati sa udati, planta rezista in general la seceta dar are nevoie de apa in primul an de viata, inainte de a deveni mai viguroasa.
CITESTE MAI MULT